Πέτριτς: Έτοιμος σε 2-3 εβδομάδες

Ο Κροάτης επιθετικός Μλάντεν Πέτριτς παρουσιάστηκε από τον Παναθηναϊκό, τόνισε ότι θα είναι έτοιμος να αγωνιστεί σε 2-3 εβδομάδες και υποστήριξε ότι μπορεί να γίνει ο ηγέτης της ομάδας.

«Κλείσαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το κενό που προέκυψε στη συγκεκριμένη θέση και πιστεύω σύντομα ότι αυτό θα αποδειχθεί και εντός αγωνιστικού χώρου. Θεωρούμε ότι μπορεί να προσφέρει και αυτό ήταν σημαντικό κριτήριο για να τον φέρουμε στον Παναθηναϊκό», είπε αρχικά, παρουσιάζοντας τον Πέτριτς, ο Νίκος Νταμπίζας.

«Θα ήθελα να πω

ότι είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που υπέγραψα και βεβαίως είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που βρίσκομαι εδώ. Θέλω να ενταχτώ στην ομάδα και τις προπονήσεις και να εμφανιστώ κι εγώ στον αγωνιστικό χώρο», σημείωσε ο Πέτριτς από τη δική του πλευρά.

Για τα κριτήρια της επιλογής του με δεδομένο ότι είχε κι άλλες προτάσεις: «Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να πω ότι αισθάνθηκα από την αρχή τόσο με τις συζητήσεις που είχα με τον κύριο Νταμπίζα ότι με ήθελαν. Εξαρχής οι συζητήσεις ήταν καλές. Ήταν έντιμοι μαζί μου και μου είπαν τι χρειάζεται. Όλοι γνωρίζουν τον Παναθηναϊκό και πόσο μεγάλος σύλλογος είναι. Μίλησα και με τον προπονητή της Εθνικής Κροατίας για αυτή την προοπτική. Μου είπε ότι είναι καλή κίνηση κι έτσι ήρθα».

Για το πότε θα είναι έτοιμος να αγωνιστεί και με τι θα είναι ικανοποιημένος στο τέλος της σεζόν, δήλωσε: «Θεωρώ ότι θα είμαι έτοιμος σε 2-3 εβδομάδες όπως μου είπε ο γιατρός. Ενδεχομένως να είμαι και νωρίτερα. Θα είμαι ευτυχισμένος αν πάμε καλά και μέσω πλέι οφ πάρουμε το εισιτήριο για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις».

Σχετικά με τον Μάρκους Μπεργκ που ήταν συμπαίκτες και στο Αμβούργο: «Είμαι χαρούμενος που είδα ξανά τον Μάρκους. Είχαμε καλή συνεργασία στο Αμβούργο και πιστεύω θα κάνουμε το ίδιο. Είναι πολύ καλός παίκτης. Η προσαρμογή μου πιστεύω θα είναι σύντομη. Γνωρίζω και τους Πράνιτς, Σίλντενφελντ. Επίσης η σύζυγός μου είναι Ελληνίδα και πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει αυτό να προσαρμοστούμε γρηγορότερα».

Για το αν του αρέσει η θέση πίσω από τον επιθετικό: «Στο Αμβούργο έπαιζα και πίσω από τον επιθετικό, αλλά και δίπλα και μπροστά. Μπορώ να παίξω όλες αυτές τις θέσεις. Θα είμαι χαρούμενος όπου κι αν παίξω».

Για το αν αισθάνεται ότι θα έχει τον ρόλο του ηγέτη: «Νομίζω ότι σε κάθε ομάδα που αγωνίστηκα ήμουν ηγέτης ανεξάρτητα από την ηλικία των παικτών που ήταν δίπλα μου. Σημασία έχει αν είναι καλός ο παίκτης. Υπάρχουν νέοι παίκτες εξαιρετικοί και θεωρώ ότι μπορώ να γίνω ηγέτης».

Για το πώς του φάνηκε το γήπεδο κι αν θέλει να στείλει ένα μήνυμα στον κόσμο: «Τα ελληνικά μου δεν είναι αρκετά καλά αυτή τη στιγμή για να στείλω μήνυμα στον κόσμο. Πιστεύω ότι θα καταφέρω να τα μάθω καθώς μιλάω ήδη πέντε γλώσσες. Είναι μικρό, αλλά καθαρά ποδοσφαιρικό γήπεδο και μου αρέσει που θα είναι ο κόσμος κοντά. Δεν θέλω να μιλάω πολύ θα κάνουμε ό,τι καλύτερο για να χαρούμε μαζί με τους φιλάθλους μας».

Για την τελευταία κουβέντα του Γιώργου Καραγκούνη κι αν γνωρίζει αν θα επιστρέψει στον Παναθηναϊκό: «Μου ευχήθηκε καλή τύχη και αυτό ήταν όλο. Μιλήσαμε αρκετά όσο ήμασταν στη Φούλαμ, δεν ξέρω αν θα έρθει, αλλά νομίζω ότι θα ήθελε να ολοκληρώσει την καριέρα του σε αυτή την ομάδα».

Keywords
Τυχαία Θέματα