Νίκη χωρίς αστέρια η σημερινή για τον Ολυμπιακό (2-0 τον Αστέρα Τρίπολης)

Μακριά από τις αστεράτες και άνετες εμφανίσεις του έμεινε ο Ολυμπιακός, ο οποίος υποτίμησε τον Αστέρα Τρίπολης και έπρεπε να καταλογιστεί υπέρ του ανύπαρκτο πέναλτι στο 74' που μετέτρεψε σε γκολ ο Τσόρι Ντομίνγκες και το γκολ του Ολαϊτάν στο 90' για να κερδίσει και να κατακτήσει νέο ρεκόρ καθώς οι 13 νίκες και η μία ισοπαλία αποτελούν το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία

του.

Με πρωταγωνιστή τον Τσόρι Ντομίνγκες όπως γράφει το sport.gr ο Ολυμπιακός επικράτησε του Αστέρα Τρίπολης 2-0, συνεχίζοντας ακάθεκτος την πορεία του στο πρωτάθλημα της Super League, μετρώντας 13 νίκες και μία ισοπαλία. Οι παίκτες του Μίτσελ, ο οποίος προχώρησε σε εκτεταμένο ροτέισον, τα βρήκαν σκούρα απέναντι στους αρκάδες, αλλά χάρη σε ένα εύστοχο πέναλτι του Ντομίνγκες (δεν φαίνεται να υπάρχει παράβαση στον Βάις από τον Ζησόπουλο) στο 74' έλυσαν το γόρδιο δεσμό, ενώ ο Ολαϊτάν διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στο 89'. Αξιόμαχος ο Αστέρας, στάθηκε πολύ καλά στο Καραϊσκάκη και ίσως άξιζε κάτι παραπάνω, αλλά φεύγει χωρίς βαθμό και μένει στους 21 (στην 5η θέση). Ο Ολυμπιακός, που πήγε στο +9 από τον ΠΑΟΚ, πλέον στρέφει την προσοχή του στον "τελικό" με την Άντερλεχτ.

Χωρίς γκολ και με λίγες καλές ευκαιρίες μπροστά στις δύο εστίες ολοκληρώθηκε το α' μέρος στο Φάληρο. Ο Μίτσελ παρέταξε μία 11άδα με πολλές αλλαγές για να έχει φρέσκια ομάδα ενόψει Αντερλεχτ και ο Αστέρας εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το "πειραματικό" ερυθρόλευκο σχήμα. Με πολλά τρεξίματα και σωστή τακτική οι αρκάδες έκλεισαν σωστά τους διαδρόμους, δημιουργώντας προβλήματα τόσο στην κυκλοφορία, όσο και στη δημιουργία των γηπεδούχων.

Ο Ολυμπιακός, που είχε συντριπτική κατοχή (68-32), δεν μπορούσε να παίξει κάθετα και αναπτυσσόταν μονοδιάστατα από τα δεξιά με Τόρες-Κάμπελ. Μοναδική απειλή για τον Ερνάντες ήταν ο Ντομίνγκες, που είχε τρία καλά σουτ, ενώ μία κεφαλιά του Φουστέρ από καλή θέση πέρασε άουτ. Οι παίκτες του Βεργέτη προσπάθησαν να παίξουν με αντεπιθέσεις και είχαν δύο καλές στγιμές. Μία με τον Καράσκο και μία με τον Ουσέρο, τις οποίες σταμάτησε ο Ρομπέρτο.

Με την έναρξη της αναμέτρησης ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Αβραάμ, τον οποίο σταμάτησε ο Ερνάντες, αλλά η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε. Το πρέσινγκ του Αστέρα δημιουργούσε πολλά προβλήματα στην ανάπτυξη των ερυθρολεύκων, που περίμεναν τα πάντα από τον Ντομίνγκες. Παράλληλα ο Σέποβιτς δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στο ρόλο του αντί-Μήτρογλου και δεν ήταν απειλητικός. Οι αρκάδες μάλιστα ήταν επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις και αν ήταν πιο προσεκτικοί μπορούσαν να κάνουν τη ζημιά.

Βλέποντας τα προβλήματα στο δημιουργικό τομέα ο Μίτσελ έριξε Βάις και Ολαϊτάν στο παιχνίδι. Ο σλοβάκος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη, καθώς στο 72' κέρδισε πέναλτι από τον Ζησόπουλο. Τι ριπλέι πάντως μάλλον δεν δικαιώνει τον Καλογερόπουλο. Ο κορυφαίος των ερυθρολεύκων, Ντομίνγκες, ευστόχησε και στο 74' έλυσε το γόρδιο δεσμό, ανοίγοντας το σκορ. Ο Αστέρας προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά μετά από γρήγορη αντεπίθεση με τον Ντομίνγκες και αρχικά δοκάρι του Βάις, ο Ολαϊτάν διαμόρφωσε στο 90' το τελικό αποτέλεσμα.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Τόρες (46’ Παπάζογλου), Χολέμπας, Σιόβας, Παπαδόπουλος, Σάμαρης, Μασάντο, Ντομίνγκεζ, Φουστέρ (60’ Βάις), Κάμπελ, Σέποβιτς (69’ Ολαϊτάν).

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Ερνάντεζ, Λούι, Κοντοές, Ζησόπουλος, Γκοϊάν, Εντό (80’ Κάφα), Μουνάφο, Ουσέρο, Καράσκο, Ναβάρο (87’ Ουρτάδο), Χουάνμα (70’ Μπακασέτας).

Η εξέλιξη της αναμέτρησης (αντίστροφα):

90' Γκολ για τον Ολυμπιακό με τον Ολαϊτάν. Ο Βάις γύρισε, ο Ερνάντεζ με το ένα χέρι, αλλά ο επερχόμενος Ολαϊτάν κάνει το 2-0.

89' Δοκάρι με τον Βάις για τον Ολυμπιακό. Κόντρα από τους παίκτες του ΟΣΦΠ, ο Τσόρι γύρισε τη μπάλα, ο Σλοβάκος πλάσαρε αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι.

87' Αλλαγή για τον Αστέρα. Ο Ναβάρο έξω, ο Ουρτάδο μέσα.

80' Αλλαγή για τον Αστέρα. Ο Έντο βγαίνει, ο Κάφα μέσα.

79' Κίτρινη κάρτα στον Γκοϊάν για φάουλ πάνω στον Χολέμπας.

76' Κίτρινη κάρτα στον Μπακασέτα.

74' Γκολ για τον Ολυμπιακό. Ο Αργεντινός ευστοχεί και ο Ολυμπιακός ανοίγει το σκορ.

72' Πέναλτι για τον Ολυμπιακό. Ο Βάις ανατρέπεται από τον Ζησόπουλο. Κίτρινη κάρτα στον αμυντικό του Αστέρα.

71' Σέντρα σουτ του Ναβάρο από δεξιά, η μπάλα άουτ.

70' Αλλαγή για τον Αστέρα. Ο Χουάνμα εκτός, μέσα ο Μπακασέτας.

69' Αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Σέποβιτς έξω, ο Ολαϊτάν μέσα.

65' Κίτρινη κάρτα στον Μουνάφο για φάουλ στον Σάμαρη.

60' Αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Βάις στη θέση του Φουστέρ.

56' Ωραία κίνηση και κυκλοφορία από τους παίκτες του Αστέρα, σουτάρει ο Ναβάρο, η μπάλα ψηλά, άουτ.

52' Μακρινό σουτ του Χολέμπας, η μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Ερνάντεζ.50' Εξαιρετική κόντρα του Ουσέρο στο σουτ του Φουστέρ που από κοντά απείλησε

48' Τεράστια ευκαιρία για τον Ολυμπιακό με τον Ερνάντες να σταματά εντυπωσιακά τον Παπαδόπουλο από τα δύο μέτρα

46' Έναρξη του δευτέρου μέρους

46' Έξω ο Τόρες. Μέσα ο Παπάζογλου.

Τέλος του πρώτου μέρους με τον Ολυμπιακό και τον Αστέρα Τρίπολης να είναι στο μηδέν

Ένα το λεπτό των καθυστερήσεων

44' Και πάλι ο Τσόρι προσπαθεί να σκοράρει με τον Ερνάντες να μπλοκάρει με δυσκολία.

Πέντε λεπτά ακόμα για το πρώτο ημίχρονο με τον Αστέρα να κρατάει πολύ ωραία και τον Ολυμπιακό να έχει τον έλεγχο αλλά να μην μπορεί να απειλήσει όπως θα ήθελε

Κίτρινη κάρτα δέχθηκε και ο Αβραάμ στο 39'.

32' Μια ανάσα από το 1-0 ο Ολυμπιακός με τον Φουστέρ ανενόχλητος από κοντά μετά την σέντρα του Χολέμπας, να αστοχεί με κεφαλιά

31' Ο Ουσερο από μακριά απειλεί με δυνατό σουτ αναγκάζοντας τον Ρομπέρτο να διώξει με γροθιές

30' Ωραία σέντρα του Σιόβα στον Τσόρι που έκανε το σουτ με την μπάλα να σταματά πάνω στον Κάμπελ

28' Πρώτο σουτ για τον Αστέρο με τον Καράσκο να το κάνει από εξαιρετική θέση, αλλά όχι τόσο καλά και τον Ρομπέρτο να μπλοκάρει με άνεση

27' Κίτρινη κάρτα στον Καράσκο που συνέχισε την φάση ενώ είχε δοθεί οφσάιντ

25' Οι Αρκάδες πήγαν να απειλήσουν αλλά ο Καράσκο δεν έκανε όπως θα ήθελε το κοντρόλ δίνοντας το δικαίωμα στους αμυντικούς των γηπεδούχν να διώξουν

22' Και νέο σουτ του Τσόρι, με τον Ερνάντες να διώχνει με δυσκολία

Πρώτη κίτρινη στον αγώνα την οποία δέχεται ο Έντο στο 18'

14' Ο Μασάντο προσπάθησε να απειλήσει με την σειρά του από μακριά, χωρίς όμως να τα καταφέρει

12' Ο Τσόρι κάνει το πρώτο σουτ στο ματς στέλνοντας τη μπάλα άουτ

1' Έναρξη του αγώνα με τους φιλοξενούμενους στη σέντρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα