Περισσότεροι από 5.000 οι νεκροί στην ανατολική Ουκρανία από τον Απρίλιο

Με ιδιαίτερη ένταση συνεχίζεται η πολεμική σύγκρουση στην ανατολική Ουκρανία μεταξύ των στρατευμάτων του Κιέβου και τον φιλορώσων αυτονομιστών. Μάλιστα, μόνο το τελευταίο εννιαήμερο έχασαν τη ζωή τους 262 άνθρωποι, ενώ από τον Απρίλιο οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 5.000.

Από την πλευρά των φιλορώσων πλέον δεν γίνεται λόγος για ειρηνευτικές συνομιλίες, τις οποίες απορρίπτουν, ενώ από την πλευρά της η ουκρανική κυβέρνηση κατηγορεί «ρωσικές τρομοκρατικές ομάδες» οι οποίες ισχυρίζεται ότι έχουν περάσει στην επίθεση στα ανατολικά μετά την υποχώρηση

των στρατευμάτων από το αεροδρόμιο του Ντονέτσκ.

Ο Αλεξάντερ Ζαχαρτσένσκο, αρχηγός των φιλορώσων στο Ντονέτσκ, απέρριψε οποιαδήποτε νέα εκεχειρία με το Κίεβο δηλώνοντας μάλιστα πως οι αντάρτες θα εξαπολύσουν επίθεση σε όλη την περιφέρεια.

«Δεν θα υπάρξουν πλέον από την πλευρά μας απόπειρες να μιλήσουμε για μια εκεχειρία» ήταν τα λόγια του επικεφαλής της αυτοανακηρυχθείσας Δημοκρατίας του Ντονέτσκ σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων Ιντερφάξ και Ρία Νόβοστι. «Θα εξαπολύσουμε επίθεση σε όλη την περιφέρεια του Ντονέτσκ» κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα