Περιορισμένος αριθμός αστέγων προσέφυγε στο δήμο

Μερικές δεκάδες αστέγων χρησιμοποίησαν τα τρία κτίρια φιλοξενίας που άνοιξε ο δήμος Αθηναίων προκειμένου να προφυλαχθούν από το ψύχος.

Κατά τη χθεσινή ημέρα, 8 Ιανουαρίου 39 πολίτες κατέφυγαν στους στεγασμένου χώρου ενώ στις 7 Ιανουαρίου ο αριθμός δε ξεπέρασε τους 15.

Τα κέντρα φιλοξενίας που λειτούργησαν:

1) Πολιτιστικό Κέντρο 4ου Διαμερίσματος

οδός Λένορμαν και Αλεξανδρείας

(φιλοξενούνται 23 άτομα)

2) Λέσχη Φιλίας Αγίου Παύλου

οδός Μαμούρη και Δύμης (τηλ. 210 8223946, 210 8223184)

(φιλοξενούνται 5 άτομα)

3) Λέσχη Φιλίας Κυψέλης

οδός

Αγίου Μελετίου και Ξεναγόρα (τηλ. 210 8674900)

(φιλοξενούνται 11 άτομα)

Το γραφείο επικοινωνίας με τον Δημότη (τηλεφωνική γραμμή 1960) για την εξυπηρέτηση άστεγων συμπολιτών δέχτηκε από τις 7/1 έως και το μεσημέρι της Τρίτης, συνολικά 205 κλήσεις για την εξυπηρέτηση άστεγων.

Συγκεκριμένα 70 κλήσεις αφορούσαν 86 περιπτώσεις άστεγων πολιτών στα όρια του δήμου Αθηναίων, στη συντριπτική τους πλειονότητα αφορούσαν την πρώτη Δημοτική Κοινότητα (56), και προωθήθηκαν στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων.

Το Γραφείο Επικοινωνίας με τον Δημότη για τα θέματα πληροφοριών σχετικά με τους αστέγους, καθώς και για προσφορά ειδών ρουχισμού και κουβερτών, δέχθηκε 103 κλήσεις.

Η λήψη εκτάκτων μέτρων για την προστασία των αστέγων γίνεται σε στενή συνεργασία του δήμου Αθηναίων με το υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, καθώς και με τη σύμπραξη φορέων και εθελοντικών και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που εξειδικεύονται στο ζήτημα των αστέγων (Γιατροί του Κόσμου, ΚΕΘΕΑ Exelixis, ΟΚΑΝΑ, Κλίμακα, PRAKSIS, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Γιατροί χωρίς Σύνορα).

Ομάδες εργασίας (street work) του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με τις εθελοντικές οργανώσεις, συνεχίζουν, συντονισμένα, να ενημερώσουν τους άστεγους πολίτες για τους χώρους φιλοξενίας που έχουν διατεθεί, θα μοιράζουν υλικά, φάρμακα και ζεστό ρόφημα, και θα φροντίζουν για τη διακομιδή σε νοσοκομεία, τυχόν επειγόντων περιστατικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα