Περικοπή 1.000 θέσεων εργασίας στο BBC λόγω μείωσης εσόδων

Στην περικοπή περισσότερων από 1.000 θέσεων εργασίας προχωρά ο «κολοσσός» BBC, καθώς αναμένει μείωση των εσόδων του κατά 150 εκατομμύρια στερλίνες (234 εκατομμύρια δολάρια) από αυτό που προέβλεπε να εισπράξει από το ειδικό τέλος το επόμενο οικονομικό έτος λόγω της στροφής του κοινού του από την τηλεόραση στο Ίντερνετ.

Σημειωτέον, πως κάθε νοικοκυριό στη Μεγάλη Βρετανία που έχει τηλεόραση καταβάλλει 145,50 στερλίνες ετησίως στο BBC, το βρετανικό δημόσιο

δίκτυο που ιδρύθηκε το 1922.

Το δίκτυο το οποίο απασχολεί σήμερα περισσότερους από 16.600 ανθρώπους διευκρίνισε ότι οι περισσότερες περικοπές θα αφορούν διοικητικές θέσεις και ότι θα γίνουν για την εξοικονόμηση χρημάτων και για λόγους «απλοποίησης».

Τα τελευταία χρόνια το BBC έχει ήδη περικόψει χιλιάδες θέσεις εργασίας στο πλαίσιο ενός σχεδίου εξοικονόμησης χρημάτων ύψους 800 εκατομμυρίων στερλινών, το οποίο άρχισε να υλοποιεί το 2010.

Αξιοσημείωτο τέλος, ότι πλέον το 69% των Βρετανών ενηλίκων ενημερώνεται από το BBC μέσω τηλεόρασης, ενώ μόνον ένα 50% των προσώπων ηλικίας 16 ως 24 ετών εξακολουθεί να παρακολουθεί το ειδησεογραφικό δίκτυο μέσω τηλεόρασης, σύμφωνα με την ρυθμιστική αρχή των τηλεπικοινωνιών στην χώρα.

Πηγή: naftemporiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα