E.E.A.: Υποβιβάζεται η Κέρκυρα

Τον υποβιβασμό της Κέρκυρας προτείνει η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού η οποία εξέδωσε την απόφασή της και το σχετικό πόρισμα στην υπόθεση που είχε καταγγείλει η ΠΑΕ Εργοτέλης για την φερόμενη ως εικονική μεταβίβαση μετοχών της ΠΑΕ Κέρκυρα.

Η ΕΕΑ, αποφάνθηκε πως η μεταβίβαση των μετοχών της ΠΑΕ του νησιού των Φαιάκων ήταν εικονική και με βάση αυτήν η ΕΠΟ καλείται να αποφασίσει

τον υποβιβασμό της ομάδας από το νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, όπως προβλέπει ο νόμος.

Εάν υποβιβαστεί η Κέρκυρα τη θέση θα πρέπει να πάρει ομάδα της αμέσως επόμενης κατηγορίας, ωστόσο θα την διεκδικήσει σίγουρα ο Εργοτέλης που υποβιβάστηκε φέτος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ε.Ε.Α.:

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού εξέτασε, κατά τη σημερινή συνεδρίασή της, την Προσφυγή – Καταγγελία της ΠΑΕ Εργοτέλης κατά της ΠΑΕ Κέρκυρα λόγω παράβασης των όρων μεταβίβασης μετοχών της.

«Η Επιτροπή έκρινε ότι συντρέχει περίπτωση εφαρμογής του άρθρου 69 παρ.12 ν.2725/99 και θα αποστείλει έκθεση στο αρμόδιο δικαιοδοτικό όργανο για την αποβολή της ομάδας από το πρωτάθλημα. Η απόκτηση των μετοχών από τον Ίσσαρη είναι εικονική και η Επιτροπή του απαγορεύει την άσκηση όλων των δικαιωμάτων από τις μετοχές αυτές» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΕΑ.

Η ΕΕΑ έλαβε επίσης τις ακόλουθες αποφάσεις:

Αίτηση της ΚΑΕ Ολυμπιακός περί ανάκλησης της από 05.12.2014 χορηγηθείσας άδειας μεταβίβασης μετοχών της ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

(Υπό διάσκεψη)

Α) Εξώδικη δήλωση – Διαμαρτυρία και Πρόσκληση της ΠΑΕ Ολυμπιακός περί παραβίασης του Κανονισμού Οργάνωσης Λειτουργίας και Διεξαγωγής των παιχνιδιών προκαθορισμένης απόδοσης της ΟΠΑΠ Α.Ε. (ΚΥΑ 37336/2008, ΦΕΚ Β΄1590) από την ΠΑΕ ΑΕΚ.

Β) Αίτηση της ΠΑΕ ΑΕΚ περί έγκρισης συμμετοχής της στα έντυπα προγράμματος των παιχνιδιών προκαθορισμένης απόδοσης της ΟΠΑΠ Α.Ε.

(Συζητήθηκε)

Καταγγελία της Παναχαϊκής Γυμναστικής Ένωσης κατά της ΠΑΕ Παναχαϊκή 2005 περί αλλαγής έδρας και οικονομικές οφειλές.

(Υπό διάσκεψη)

Keywords
Τυχαία Θέματα