Πέφτουν κατακόρυφα οι πωλήσεις ντίζελ αυτοκινήτων στην Ευρώπη

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Το μερίδιο αγοράς των ντίζελ στην Ευρώπη έπεσε και κάτω από το 50%.Ο λόγος είναι ότι οι Ευρωπαίοι ψάχνουν άλλες λύσεις στη κίνηση, ιδίως όταν πρόκειται για μικρά αυτοκίνητα.

Δεν είναι τυχαίο ότι η εικόνα αυτή άρχισε να επικρατεί αμέσως μετά το σκάνδαλο VW. Σαν αποτέλεσμα, το πρώτο τετράμηνο του 2016 το μερίδιο των ντιζελ στο σύνολο των δυτικοευρωπαϊκών αγορών έπεσε κατά 2,2 ποσοστιαίες μονάδες, στο 50,1%, ενώ τον Απρίλιο ήταν ακόμα χαμηλότερες, με μερίδιο

49,7%.

Μειώνεται κι αλλο το ενδιαφέρον για ντίζελ

Η μεγαλύτερη πτώση πωλήσεων ντίζελ σημειώθηκε στις μικρές κατηγορίες, δηλαδή τα μικρά και μικρομεσαία χάτσμπακ και στα μικρά πολυμορφικά,ενώ στην κατηγορία των μεγάλων, πολυτελών σεντάν, σημειώθηκε μια μικρή αλλά αισθητή πτώση. Η LMC Automotive εκτιμά ότι η μείωση του ενδιαφέροντος για ντίζελ θα είναι σταθερή τα επόμενα χρόνια, και μέχρι το 2027 το μερίδιο αγοράς που καταλαμβάνουν θα έχει πέσει στο 35%.

Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε το μερίδιο αγοράς αυτοκινήτων ντίζελ τον Απρίλιο σε πέντε μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές, μαζί με το ποσοστό πτώσης.

%ΜείωσηΙσπανία64,6-6,8Γαλλία59,3-6,7Ιταλία55,7-0,2Γερμανία48,4-0,8Ην. Βασίλειο48,3-0,7

Η νέα τεχνολογία είναι εδώ

Τα ηλεκτρικά ή επαναφορτιζόμενα υβριδικά οχήματα φαίνεται να εξαπλώνονται, καθώς οι κατασκευαστές επενδύουν συνεχώς ποσά στην εξέλιξή τους, ενώ πολλές πόλεις δίνουν κίνητρα για την κυκλοφορία τους. «Θα έρθει η μέρα που δεν θα μας συμφέρει να επενδύσουμε άλλο σε νέες τεχνολογίες στα ντίζελ», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της BMW, Harald Krueger.Και αυτή είναι μια σαφής εικόνα για το που βαδίζει σταθερά η αγορά.

Το άρθρο Πέφτουν κατακόρυφα οι πωλήσεις ντίζελ αυτοκινήτων στην Ευρώπη εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα