Παυλόπουλος σε πολιτικούς αρχηγούς: Σταθήκατε στο ύψος των περιστάσεων

Σε πολύ καλό κλίμα και σε φιλική, θα μπορούσε να τη χαρακτηρίσει κανείς, ατμόσφαιρα έλαβε χώρα το γεύμα που παρέθεσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, επ’ ευκαιρία της 41ης επετείου της αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

Μάλιστα, ο κ. Παυλόπουλος απευθυνόμενος στους πολιτικούς αρχηγούς είπε: «Σταθήκατε στο ύψος των περιστάσεων παρά τις όποιες διαφορές σας και αυτό σας το αναγνωρίζει ο ελληνικός λαός».

Μάλιστα, ο κ. Παυλόπουλος σχολίασε ότι «αυτό σηματοδοτεί τη μεγάλη πορεία του Τόπου, αυτή την δύσκολη πορεία

και αυτό άλλαξε την εμπιστοσύνη προς την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό και στο εξωτερικό».

Κλείνοντας, ο κ. Παυλόπουλος ευχήθηκε σε όλους «Χρόνια Πολλά για την ημέρα» και τόνισε ότι «αυτή η συνάντησή μας τιμά και την ημέρα, αλλά έχει και τον συμβολισμό της αποκατάστασης της Δημοκρατίας».

Πρώτος προσήλθε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης που αντικαθιστά τον Δημήτρη Κουτσούμπα που είναι σε περιοδεία. Δεύτερος προσήλθε ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μειμαράκης μόλις «ισχυροποιημένος» από την Πολιτική Επιτροπή του κόμματός του και ακολούθως ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος. Τέταρτος σε σειρά προσήλθε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, επόμενη η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά. Τελευταίος προσήλθε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ένα λεπτό αργότερα μπήκε στην αίθουσα που έγινε το γεύμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Το μενού

Στο γεύμα σερβιρίστηκε για πρώτο πιάτο χταπόδι ξυδάτο, για δεύτερο πιάτο λαβράκι με βλήτα και για επιδόρπιο παγωτό σοκολάτα και φρούτα. Το γεύμα συνοδεύτηκε από λευκό σαμιώτικο κρασί.

Θεοδωράκης: Υπάρχει διάθεση συνεννόησης, λύσαμε ο ένας τις απορίες του άλλου

Για «διάθεση συνεννόησης» έκανε λόγο ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο, μετά το γεύμα.

«Υπάρχει διάθεση συνεννόησης, συζητήσαμε έλυσε ο ένας τις απορίες του άλλου. Είμαστε σε μία κομβική στιγμή. Υπήρχε ένα κλίμα ότι ο καθένας μπορεί να κρατάει τις αντιρρήσεις του αλλά είμαστε ακόμα δεσμευμένοι στη συμφωνία μέχρι η χώρα να εξασφαλίσει το σταθερό βηματισμό της στην Ε.Ε.», δήλωσε. Εκτίμησε, εξάλλου, ότι «με βάση τα πρόσφατα αποτελέσματα η συμφωνία στις 18 – 19 του μήνα είναι ένας απόλυτα εφικτός στόχος».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο εκλογών απάντησε ότι «η απόφαση για εκλογές είναι του πρωθυπουργού. Όλοι συμφωνήσαμε ότι η κοινωνία πρέπει να πάει διακοπές, με την ασφάλεια ότι είμαστε στην Ευρωζώνη. Δεν κατάλαβα ο πρωθυπουργός να έχει πρόθεση εκλογικού αιφνιδιασμού».

Γεννηματά: Εθνική συνεννόηση για να ξεπεράσουμε την κρίση

«Την κρίση θα την ξεπεράσουμε με εθνική συνεννόηση. Δεν είναι ώρα για μεγάλα λόγια. Να προχωρήσουμε χωρίς πολώσεις χωρίς διλήμματα», δήλωσε εξερχόμενη του Προεδρικού Μεγάρου η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, μετά την ολοκλήρωση του γεύματος.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα