Πάτρα: Κινητός θερινός κινηματογράφος με πρωτοβουλία του Δήμου

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Σε μια πρωτοποριακή δράση πολιτισμού και αναβάθμισης της καθημερινότητας των πολιτών προχώρησε η Δημοτική Αρχή της Πάτρας.

Θερινός κινηματογράφος στις γειτονιές της πόλης

Πρόκειται για την δημιουργία ενός κινηματογραφικού event, όπου σε σκηνικό του θερινού κινηματογράφου, μετατρέπονται οι παραλίες και οι γειτονιές της πόλης. Πρόκειται για μια δράση πολιτισμού, που παρέχεται δωρεάν στους δημότες της

Πάτρας.

Ειδικότερα οι δημότες θα μπορούν μια φορά την εβδομάδα να παρακολουθούν δωρεάν στην πλαζ της πόλης ευρωπαϊκό και λατινοαμερικάνικο κινηματογράφο. Να σημειωθεί ότι η Πάτρα είναι από τις πόλεις που δεν έχει δημοτικό κινηματογράφο, ακριβώς για αυτό, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία του Δήμου έρχεται να καλύψει αυτό το κενό.

Υπεύθυνος για υλοποίηση του προγράμματος είναι ο Πατρινός κινηματογραφιστής Νίκος Καββαδίας, υπό την επίβλεψη του Βασίλη Θωμόπουλου, Προέδρου του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου, με την πολύτιμη συνεργασία του Ινστιτούτου Γκέτε, του Γαλλικού Ινστιτούτου, του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας και τις πρεσβείες της Ισπανίας και της Αργεντινής.

Το άρθρο Πάτρα: Κινητός θερινός κινηματογράφος με πρωτοβουλία του Δήμου εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα