Θεατρικά δρώμενα σε Σύνταγμα και Ακρόπολη

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ένα θέαμα-έκπληξη περιμένει τους επιβάτες του μετρό -και όχι μόνο- την Πέμπτη στο Σύνταγμα και την Ακρόπολη.

Ειδικότερα την Πέμπτη 14 Ιουλίου στις 12:00 το μεσημέρι, στον σταθμό Μετρό Συντάγματος και εν συνεχεία στον Σταθμό Μετρό

Ακρόπολης, θα λάβουν χώρα θεατρικά δρώμενα βασισμένα στην παράσταση του Οιδίποδα που θα παρουσιαστεί 29 και 30 Ιουλίου στην Επίδαυρο.

Πρωταγωνιστές του εν λόγω θεατρικού δρώμενου θα είναι οι ηθοποιοί του χορού της διεθνούς δίγλωσσης συμπαραγωγής «Οιδίπους τύραννος» που θα παρουσιάσει το Εθνικό Θέατρο με το θέατρο Βαχτάνγκοφ.

Το Εθνικό Θέατρο στο πλαίσιο της επιδίωξής του για συνεργασίες τόσο με Ελληνικούς όσο και διεθνείς θεατρικούς οργανισμούς, συνεργάζεται για πρώτη φορά με το φημισμένο θέατρο Βαχτάνγκοφ παρουσιάζοντας τον Οιδίποδα τύραννο του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του θεάτρου Βαχτάνγκοφ, πολυβραβευμένου Ρίμας Τούμινας.

Πρόκειται για μία σπουδαία συμπαραγωγή με Ρώσους και Έλληνες ηθοποιούς και τον Βίκτωρ Ντομπρονράβοφ στον κεντρικό ρόλο.

Η παράσταση θα κάνει μικρή περιοδεία σε περιφερειακά αρχαία θέατρα, ενώ θα παρουσιαστεί στη Μόσχα τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Ο Οιδίποδας Τύραννος του Σοφοκλή, το εμβληματικότερο, ίσως, δράμα της αρχαίας γραμματείας, ανήκει στο Θηβαϊκό κύκλο. Σύμφωνα με τις πηγές διδάχθηκε για πρώτη φορά το 428 π.Χ. , εν μέσω του Πελοποννησιακού πολέμου. Στο επίκεντρο της προβληματικής του έργου τίθεται το άτομο σε σχέση με την προσωπική του ελευθερία, την εξουσία, την κοινωνία και τη θεϊκή βούληση.

Το άρθρο Θεατρικά δρώμενα σε Σύνταγμα και Ακρόπολη εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα