ΠΑΣΟΚ: Συνέδριο της Κεντροαριστεράς τον Οκτώβριο

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποκτούν το Σάββατο οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ μετά την συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου, που έβριθε μεν ενστάσεων, αλλά κατέληξε στην απόφαση τον Οκτώβριο να διεξαχθεί το συνέδριο της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης. Φώφη Γεννηματά, Θάνος Μωραΐτης, Μιχάλης Καρχιμάκης δεν έκρυψαν τις διαφορετικές

τους οπτικές για την «Ελιά».

Της Στεφανίας Μουρελάτου

«Δεν μπορεί να χωρίζονται τα στελέχη σε αυτούς που θέλουν καθαρό ΠΑΣΟΚ και σε όσους στηρίζουν την Ελιά, όταν βγάζει μάτι ότι η Ελιά δεν μπορεί να διαδραματίσει τον ρόλο που θέλουμε», είπε χαρακτηριστικά η Φώφη Γεννηματά, η οποία πρότεινε «να δημιουργήσουμε έναν ισχυρό αυτόνομο πόλο στην Κεντροαριστερά, που δεν θα είναι συμπλήρωμα ούτε της ΝΔ ούτε του ΣΥΡΙΖΑ».

«Όλη αυτή η συζήτηση περί Ελιάς δεν μπορεί να οδηγεί στην απαξίωση του ΠΑΣΟΚ», υπερθεμάτισε ο Μιχάλης Καρχιμάκης. «Δεν μπορεί να διαλύεται ένα ιστορικό Κίνημα στο όνομα μιας ψευδαίσθησης που λέγεται Ελιά. Να ερωτηθεί ο κόσμος τι θέλει. ΠΑΣΟΚ ή Ελιά; Να στηθούν κάλπες», κατέληξε ο πρώην γραμματέας και πρότεινε να διεξαχθεί συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Ανοιχτό ιδρυτικό συνέδριο για όλα πρόκρινε ο Θάνος Μωραΐτης από την πλευρά του.

«Από τότε που είπε ο Πάγκαλος ότι στο ΠΑΣΟΚ υπάρχουν 7-8 πρωθυπουργήσιμοι -μια φράση που στοίχειωσε τον χώρο- πήγαμε στους 20 αρχηγήσιμους. Έχουμε φτάσει σε ένα ιστορικό κύκλο που φέρεται να διεκδικεί την ηγεσία ο Χιούι, ο Ντιούι και ο Λιούι», ανταπάντησε στην κριτική των στελεχών ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Η απάντηση στον Φώτη Κουβέλη

Με φόντο αυτές τις διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος απάντησε στην επιστολή-πρόσκληση σε διάλογο που απηύθυνε ο Φ. Κουβέλης σε ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΟΤΑΜΙ και στα κόμματα των κ.κ. Λοβέρδου και Κατσέλη. Ο κ.Βενιζέλος έριξε τα καρφιά του για την εμμονική ως σήμερα άρνηση της ΔΗΜΑΡ να συνομιλήσει με το ΠΑΣΟΚ. «Χαίρομαι γιατί, έστω με μεγάλη καθυστέρηση, συμφωνούμε στην ανάγκη ενός οργανωμένου θεσμικού διαλόγου όλων των δυνάμεων που τοποθετούνται στο χώρο της κεντροαριστεράς, της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης.Όπως ξέρετε, αυτή ήταν και είναι η σταθερή γραμμή μας. Χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς ηγεμονισμούς, σε μια ουσιαστική πολιτική και προγραμματική βάση», απάντησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην επιστολή που του έστειλε ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

«Είναι επίσης εξαιρετικά σημαντικό να τονίσουμε ότι η κεντροαριστερά δεν μπορεί να ετεροπροσδιορίζεται ούτε προγραμματικά, ούτε στρατηγικά. Οφείλει να διεκδικεί ρόλο αυτόνομο και κεντρικό», συμπλήρωσε ο κ. Βενιζέλος, προειδοποιώντας για τον μονοσήμαντο προσανατολισμό προς τον ΣΥΡΙΖΑ που ζητά μερίδα στελεχών της ΔΗΜΑΡ.

Το άρθρο ΠΑΣΟΚ: Συνέδριο της Κεντροαριστεράς τον Οκτώβριο εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. Τα γεγονότα τώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα