Δες το χωριό που πουλήθηκε στο ebay – (φωτό, βίντεο)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ένα ορεινό και εγκαταλελειμμένο ιταλικό χωριό, 20 σπιτιών, βγήκε στο σφυρί στη γνωστή ιστοσελίδα ebay, και ήδη βρήκε αγοραστή!
Το Καλσάτζιο, στους πρόποδες των ιταλικών Άλπεων, μόλις 50 χιλιόπμετρα από το Τορίνο, αποτελεί μία διαφορετική περίπτωση…
Σύμφωνα με όσα έχουν δει μέχρι τώρα το φως της δημοσιότητας, οι ιδιοκτήτες προσπάθησαν να πουλήσουν αρχικά τις περιουσίες τους μεμονωμένα και με τον παραδοσιακό

τρόπο, αλλά το μειωμένο αγοραστικό ενδιαφέρον, τους ανάγκασε να στραφούν σε… διαδικτυακή δημοπρασία.

Το αντίτιμο έφτασε για τα 20 σπίτια του χωριού τα 245.000 ευρώ, δηλαδή περίπου 50 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο ή για την ακρίβεια μόλις 12.250 ευρώ το σπίτι!

Το Καλσάτζιο βρίσκεται στους πρόποδες του εθνικού πάρκου Γκραν Παραντίσο και προσφέρει μία απίστευτη πανοραμική θέα στους επισκέπτες του.

Οι προσφορές για την αγορά του χωριού θα ξεκινούσε αρχικά στις 15 Ιουλίου, όμως οι 100 προσφορές που υπήρχαν από τις πρώτες κιόλας ώρες της δημοσίευσης της δημοπρασίας, επίσπευσαν τις… διαδικασίες, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Εθνικής Ένωσης Ορεινών Κοινοτήτων της Ιταλίας που επέβλεπε την αγοραπωλησία.

Σημαντικό πρόβλημα είναι τα επιπλέον χρήματα που θα χρειαστεί να ξοδέψει ο αγοραστής για την επισκευή των ετοιμόρροπων σπιτιών, ενώ έχουν απομείνει μόλις 5 μόνιμοι κάτοικοι στο χωριό.’

Το άρθρο Δες το χωριό που πουλήθηκε στο ebay – (φωτό, βίντεο) εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. Τα γεγονότα τώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα