Παρέμβαση Αρείου Πάγου για τα γεγονότα στις Σκουριές Χαλκιδικής

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δ. Δασούλας έδωσε παραγγελία στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης Π. Γιαννάκη, προκειμένου να εξεταστεί το ενδεχόμενο ορισμού εφέτη ανακριτή για να χειριστεί τις δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί με αφορμή τα εκτεταμένα σοβαρά επεισόδια στη Χαλκιδική.

Η παρέμβαση του Αρείου Πάγου έγινε μετά τη μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλε πριν από δέκα ημέρες ο δήμαρχος του Δήμου Αριστοτέλη, Χ. Πάχτας, όπου ζητεί τη δίωξη παντός υπευθύνου για τα σοβαρά επεισόδια

στην ευρύτερη περιοχή, τα οποία ξεκίνησαν από τον περασμένο Μάρτιο.

Στη μηνυτήρια αναφορά υποστηρίζεται ότι ομάδα πολιτών υπό την προστασία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αντιδρούν έντονα στη μεταλλευτική δραστηριότητα, την οποία έχει δηλώσει ότι στηρίζει το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αριστοτέλη από τον Σεπτέμβριο του 2011. Ακόμη, αναφέρονται όλα τα εκτεταμένα επεισόδια που έγιναν στις 30.3.2012, 5.8.2012 και τον περασμένο Οκτώβριο με επιθέσεις κουκουλοφόρων, με βόμβες μολότοφ, βεγγαλικά, ρόπαλα, κ.λπ., αλλά και κατά του Δημαρχείου. Κατά τα επεισόδια αυτά κινδύνευσαν να καούν τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, τα οποία εκείνη την ώρα συνεδρίαζαν, ενώ πυρπολήθηκαν τα αυτοκίνητά τους.

Υποστηρίζεται ακόμη ότι οι υπάρχουσες αστυνομικές δυνάμεις δεν επαρκούν για να προστατεύσουν τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, των οποίων η ζωή απειλείται, καθώς και ότι η σχετική προανάκριση καθυστερεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα