Παραιτήθηκε ο Ματέο Ρέντσι!

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Το γραφείο της προεδρίας της ιταλικής Δημοκρατίας, ανακοίνωσε ότι ο Πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι παραιτήθηκε.

Στην ανακοίνωση, αναφέρεται ότι ο κ. Ματαρέλα ζήτησε από τον κ. Ρέντσι να παραμείνει ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός.

Μετά τις διαβουλεύσεις ο κ. Ματαρέλα, αναμένεται να ζητήσει από μέλος του υπουργικού συμβουλίου του Ματέο Ρέντσι ή από πολιτικό του κόμματός του να σχηματίσει κυβέρνηση.

Πιθανοί αντικαταστάτες του Ματέο Ρέντσι θεωρούνται ο υπουργός

Οικονιμικός Πιέρ Κάρλος Πάντοαν και ηγέτης της Γερουσίας Πιέτρο Γκράσο.

Δείτε το tweet του Reuters:

Σήμερα το απόγευμα, μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού από τη Γερουσία με 173 «ναι» έναντι 108 «όχι», ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματεό Ρέντσι μετέβη στο Κυρηνάλιο Μέγαρο για να επιβάλει και επίσημα την παραίτησή του.

Λίγο πριν την επισημοποίηση της παραίτησής του από τη θέση του Πρωθυπουργού της Ιταλίας, ο Ματέο Ρέντσι έσπευσε μέσω Twitter να στείλει το μήνυμά του στους πολίτες και να αφήσει ένα χειρόγραφο σημείωμα.

«Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι, όπως γνωρίζετε, οι περισσότερες από 13 εκατομμύρια ψήφοι που πήραμε δεν ήταν αρκετές για να κερδίσουμε τη μεγάλη πρόκληση του δημοψηφίσματος. Και όπως γνωρίζετε οι περισσότεροι, αντέδρασα σε αυτήν την ήττα. Διαβάζω τις εφημερίδες και αναρωτιέμαι τι μπορεί να σκέφτεται ένας πολίτης... Στη συνέχεια άρχισα να διαβάζω τα χιλιάδες email και μηνύματα στο κινητό μου και σκέφτομαι ότι είμαι τυχερός που περιστοιχίζομαι από ανθρώπους που ενδιαφέρονται για μένα. Από την πλευρά μου, χαμογελάω και πιστεύω ότι τελείωσα καλά τη δουλειά μου. Σήμερα, για παράδειγμα, ψηφίσαμε τον προϋπολογισμό του 2017, έναν ισορροπημένο προϋπολογισμό», γράφει μεταξύ άλλων ο Ρέντσι.

Για να συνοδεύσει στη συνέχεια την ανάρτησή του με μια φωτογραφία που έχει ένα χειρόγραφο σημείωμα: «Αντίο σε όλους και ευχαριστώ».

Δείτε το χειρόγραφο σημείωμα του Ρέντσι:

Το άρθρο Παραιτήθηκε ο Ματέο Ρέντσι! εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα