Reuters: «Δεν πήρε χριστουγεννιάτικο δώρο η Ελλάδα από το Eurogroup»

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Το Reuters αναφέρει σχετικά με τη συνεδρίαση του Eurogroup της Δευτέρας, «Η Ελλάδα ευχαρίστησε τους δανειστές για τη μετριοπαθή ελάφρυνση χρέους την ημέρα του Αγίου Νικολάου στις Βρυξέλλες, αλλά δεν έκρυψε την απογοήτευσή της που δεν θα πάρει το χριστουγεννιάτικο

δώρο που θέλει, για το πέρασμα στην τελική φάση του προγράμματος διάσωσής της».

Το Reuters αναφέρει πως, η Αθήνα ελπίζει πως θα ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση μέχρι το τέλος του έτους.

Όμως , ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει άλλη άποψη, καθώς στο Eurogroup αναδείχθηκαν οι διαφωνίες μεταξύ των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης για το κατά πόσον η Ελλάδα τα πηγαίνει καλά με την υλοποίηση των δεσμεύσεων της, με αποτέλεσμα οι συζητήσεις να οδηγηθούν σε αδιέξοδο.

Σκληροί οι Γερμανοί απέναντι στην Ελλάδα

Ευρωπαϊκή πηγή ανέφερε στο πρακτορείο ειδήσεων, «Θα μπορούσαμε να έχουμε τελειώσει με αυτό μέχρι το τέλος του έτους, αλλά οι Γερμανοί είναι αμετακίνητοι», ανέφερε ευρωπαϊκή πηγή. «Η Ελλάδα έχει κάνει πολλά… Δεν ήμασταν τόσο αυστηροί σε άλλα προγράμματα», τόνισε.

Ο Σόιμπλε δήλωσε πως η Ελλάδα έχει ακόμα πολλά να κάνει, με τη «δεύτερη αναθεώρηση του προγράμματος να χρειάζεται ακόμα χρόνο». «Υπάρχουν κάποιες βελτιώσεις, αλλά υπάρχει ακόμα αρκετός δρόμος», πρόσθεσε, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Τα μέτρα που πρέπει να παρθούν

Το Reuters σημειώνει πως, «μεταξύ των μέτρων που η Ελλάδα δεν έχει ακόμη εφαρμόσει είναι οι μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά. Η κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει έναν κουρασμένο από τη λιτότητα πληθυσμό και προειδοποίησε τους πιστωτές πως δεν χρειάζεται να «πιέσουν» κι άλλο την κατάσταση».

Το Eurogroup συμφώνησε σε μια σειρά από βραχυπρόθεσμες προσαρμογές στη δομή του ελληνικού χρέους που θα απαλύνουν τις αποπληρωμές και μειώσουν το κόστος σε μακροπρόθεσμη βάση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, δήλωσε πως το αποτέλεσμα του Eurogroup ήταν «σημαντική επιτυχία», ωστόσο, τόνισε πως η Αθήνα θέλει από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και το ΔΝΤ να περιορίσουν τις απαιτήσεις τους για περισσότερη λιτότητα.

Το άρθρο Reuters: «Δεν πήρε χριστουγεννιάτικο δώρο η Ελλάδα από το Eurogroup» εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα