Παραιτήθηκε αλλά θέλει να είναι ξανά υποψήφιος ο Γιούνκερ

Την πρόθεσή του να είναι ξανά υποψήφιος στις εκλογές που θα διεξαχθούν, πιθανότατα το φθινόπωρο, εξέφρασε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ μετά τη συνάντηση που είχε με τον Μεγάλο Δούκα Ερρίκο για να του ζητήσει να προκηρύξει πρόωρες εκλογές. «Θα ήθελα να λάβω μέρος στις εκλογές, αλλά το κόμμα μου θα πρέπει να το αποφασίσει αυτό», δήλωσε ο ηγέτης των χριστιανοδημοκρατών

Γιούνκερ.

«Παρουσίασα την κατάσταση στον Μεγάλο Δούκα από την δική μου οπτική γωνία, από την οπτική γωνία της κυβέρνησης. Επαφίεται τώρα στον Μεγάλο Δούκα να λάβει την απόφασή του», συμπλήρωσε ο κ. Γιούνκερ.

Η πιο πιθανή ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών –που κανονικά επρόκειτο να διεξαχθούν το 2014– θεωρείται η 20ή Οκτωβρίου.

Ο Γιούνκερ είναι ο μακροβιότερος εν ενεργεία πρωθυπουργός στην ΕΕ, καθώς βρίσκεται στην εξουσία επί 18 χρόνια, και υπήρξε χωρίς διακοπή μέλος των κυβερνήσεων της χώρας του τα τελευταία 30 χρόνια. Έχει αποκτήσει εξέχουσα θέση, ως ένας από τους ιδρυτές του ευρώ και ο πρώτος πρόεδρος του Γιούρογκρουπ, του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

Το συντηρητικό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) ανακοίνωσε εξάλλου ότι «ο Γιούνκερ θα παραμείνει μια από τις κολόνες του».

Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος του Γιούνκερ, Γκάι Σούλερ, τόνισε μετά το υπουργικό συμβούλιο ότι «ο κυβερνητικός συνασπισμός δεν έχει παραιτηθεί και προτίθεται να συνεχίσει να ασκεί την εξουσία ως την διεξαγωγή των εκλογών».

Keywords
Τυχαία Θέματα