«Παρά πόδα» δηλώνουν οι αγρότες στο Κιλελέρ – Με αποκλεισμούς Τελωνείων και τραπεζών συνεχίζουν οι Κρητικοί αγρότες

«Θα είμαστε σε επαγρύπνηση». Το μήνυμα αυτό έστειλε σήμερα στην κυβέρνηση ο εκπρόσωπος της Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων Βαγγέλης Μπούτας από το Κιλελέρ, τονίζοντας ότι οι αγροτικές κινητοποιήσεις δεν σταματούν, ούτε αναστέλλονται, αλλά παίρνουν άλλη μορφή.

Εκπρόσωποι πολλών μπλόκων από τα 69 που συντάχτηκαν με το πλαίσιο των πέντε προτάσεων που παρουσιάστηκαν στην συνάντηση της Τετάρτης με τον Πρωθυπουργό βρέθηκαν σήμερα στο Κιλελέρ, γιορτάζοντας την ιστορική επέτειο.

Ο κ. Μπούτας υπογράμμισε ότι «η γραμμή πάλης πρέπει να συνεχιστεί σε συμμαχία με τους εργαζόμενους

και τα φτωχά και λαϊκά στρώματα», ενώ αναφερόμενος στο «κέρδη» από την παραμονή των αγροτών στον δρόμο επί τόσες μέρες, τόνισε ότι το γεγονός ότι έχει πάει πίσω για δυο μήνες το ασφαλιστικό είναι αποτέλεσμα αυτού του αγώνα.

Ακόμη επεσήμανε ότι για πρώτη φορά η κυβέρνηση παραδέχτηκε ότι πρέπει να υπάρχει αφορολόγητο, αλλά συμπλήρωσε ότι αν οι αγρότες αυτό δεν το δουν σε νόμο δεν πρόκειται να πειστούν και περιμένουν να δουν να γίνονται πράξη αυτά τα οποία υποσχέθηκε η κυβέρνηση.

Όπως είπε, οι αγρότες περιμένουν η κυβέρνηση να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της και είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να κατέβουν με πούλμαν στην Αθήνα όταν κατατεθεί προς ψήφιση το ασφαλιστικό και να δώσουν το «παρών» μαζί με το εργατικό κίνημα για να αποτρέψουν την ψήφιση του.

«Μπλόκα» σε Τελωνεία και τράπεζες στην Κρήτη

Εναλλακτικά …μπλόκα σχεδιάζουν από αύριο, Δευτέρα, οι αγρότες στην Κρήτη οι οποίοι προγραμματίζουν αποκλεισμούς των καταστημάτων της Τράπεζας της Ελλάδος και των τελωνείων του νησιού.

Σύμφωνα με την απόφαση του συντονιστικού τους οργάνου, αύριο θα γίνει αποκλεισμός του καταστήματος της Τράπεζας της Ελλάδος στο Ηράκλειο, ενώ παρόμοια κινητοποίηση θα γίνει και στα Χανιά, στο εκεί κατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος.
Επίσης, σχεδιάζουν και τον αποκλεισμό στα τελωνεία σε Ηράκλειο, Χανιά και Καλούς Λιμένες.

Στο μεταξύ συνεχίζεται το μπλόκο των Πραιτωρίων καθώς και το μπλόκο από τους αγροτοκτηνοτρόφους του Οροπεδίου Λασιθίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα