Παππάς: «Θα κάνουμε το παν να αποφύγουμε το 4ο μνημόνιο»

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Τα καρφιά του πέταξε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς στον Σόιμπλε, σε συνέντευξη του το πρωί του Σαββάτου στον Σκάι, τονίζοντας πως η κυβέρνηση θα κάνει το παν, να μην πληγεί η χώρα από την επιβολή ενός τέταρτου προγράμματος στήριξης.

«Είναι προφανές», πως ο Σόιμπλε σκοπεύει να οδηγήσει την κυβέρνηση Τσίπρα

στην αποτυχία, απάντησε ο Παππάς σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών θέλει να μην πετύχει η αριστερή κυβέρνηση της Ελλάδας.

Παρόλα αυτά, όσοι ζητούν ένα τέταρτο πρόγραμμα, αποτελούν τη μειοψηφία, με την οποία τα κυβερνητικά στελέχη θα παλέψουν, ώστε η χώρα να μην πέσει στον γκρεμό.

«Έχει καταλάβει όλος ο κόσμος ότι η συζήτηση δεν είναι οικονομική, αλλά πολιτικών σκοπιμοτήτων, τόνισε και δήλωσε πως «το ενδεχόμενο το τρέχον πρόγραμμα να λειτουργήσει και να αποδώσει δεν είναι ευτυχές σενάριο για το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών».

«Έχουμε μία συμφωνία στην οποία κύκλοι των δανειστών μπήκανε χωρίς να το λέει η ψυχή τους – θυμάστε το «προγραμματάκι γέφυρα» – δεν θέλανε την προοπτική σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας» είπε και συνέχισε πως τώρα «η Ελλάδα τηρεί τις δεσμεύσεις της και έτσι πρέπει να κάνουν οι υπόλοιποι».

Με αισιοδοξία πάντως μίλησε ο υπουργός, υπογραμμίζοντας πως οι διαφωνίες με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι εμφανείς και πλέον είναι αρκετοί όσοι υποστηρίζουν αυτή την άποψη.

«Το μπλοκ των δανειστών μας δεν είναι ενιαίο, υπάρχει μια ανοιχτή διαφωνία που είναι επί της ουσίας. Όσοι υποστηρίζουν το ΔΝΤ και ζητούν επιτακτικά να μπει στο πρόγραμμα είχαν δύο επιχειρήματα: Γιατί έχει τεχνογνωσία και γιατί ζητά την αναδιάρθρωση του χρέους. Όμως πλέον η Κομισιόν αμφισβητεί τον τρόπο υπολογισμού των στοιχείων και η αναδιάρθρωση ξεκίνησε χωρίς το ΔΝΤ, άρα όσοι υποστήριζαν πως το ΔΝΤ είναι απαραίτητο για το πρόγραμμα, έχουν δεχθεί πλήγμα στα επιχειρήματά τους».

Η χώρα έχει δεχτεί πολλά πλήγματα και αυτό προκάλεσε τη δημιουργία περισσότερων συμμάχων, βοηθώντας έτσι την πορεία των καταστάσεων, είπε ο υπουργός.

Ο κ. Παππάς επισήμανε μεταξύ άλλων πως «η χώρα έχει πείσει ότι μπορεί και έχει ανεβάσει το πολιτικό της βάρος και εκτόπισμα. Δεν υπήρχε ποτέ τέτοια σύγκρουση μεταξύ των θεσμών για το αν η Ελλάδα πετυχαίνει ή όχι».

Όσο για το σενάριο εκλογών που ακούγεται ολοένα και πιο έντονα, ο Νίκος Παππάς δήλωσε πως δεν υπάρχει περίπτωση να πάμε σύντομα στις κάλπες.

«Εκλογές προπαγανδίζει ο κύριος Μητσοτάκης για να τιθασεύει την κοινοβουλευτική του ομάδα, ειδικά μετά την καταψήφιση του επιδόματος».

Μάλιστα σχολίασε με αιχμηρό τρόπο και τις μεγάλες διαφορές στις δημοσκοπήσεις, που θέλουν την αξιωματική αντιπολίτευση πρώτο κόμμα: «Να κάτσει με τις δημοσκοπήσεις που του σερβίρουνε αυτοί που έχει μαζέψει γύρω του, ότι βρίσκεται προ εκλογικού θριάμβου. Οι εκλογές θα γίνουν το 2019, η διαφορά δεν είναι 15 μονάδες με τίποτα».

Το άρθρο Παππάς: «Θα κάνουμε το παν να αποφύγουμε το 4ο μνημόνιο» εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα