Καραμανλής: Λέμε «Ναι» στην Ευρώπη με εθνικό φρόνημα

Μετά από 6 συναπτά έτη απόλυτης σιωπής στα ΜΜΕ ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής παρενέβη με τηλεοπτική του δήλωση, θέλοντας να πάρει θέση στις δραματικές εξελίξεις, που λαμβάνουν χώρα αυτές τις ημέρες στη χώρα μας.

Ο κ. Καραμανλής, έχοντας πίσω του μια σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον Κωνσταντίνο Καραμανλή σε φωτογραφία, κάλεσε τους Έλληνες να ψηφίσουν «Ναι» την Κυριακή για την Ευρώπη, ενώ παράλληλα παραδέχθηκε πως η Ευρώπη έκανε λάθη «όπως και

εμείς».

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Καραμανλή:

«Ό, τι πετύχαμε ως έθνος ήταν προϊόν σωστής σκέψης. Όποτε πρυτάνευσε ο διχασμός και η απερισκεψία υποστήκαμε συμφορές. Και έχουμε επαρκή παραδείγματα και των δυο εκδοχών.

Υπάρχει μια ιστορική πρόκληση σήμερα και η έκβαση της θα εξαρτηθεί από τη δική μας επιλογή.

Προφανώς η Ε.Ε. έχει πολλές αδυναμίες, οι εταίροι έκαναν σφάλματα σοβαρά, όπως και εμείς και οι οδυνηρές συνέπειες των λαθών αυτών έχουν επιβαρύνει πολλούς συμπολίτες, όμως η πραγματικότητα αυτή δεν πρέπει να μεταβάλλει τη θέση μας στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης.

Η παραμονή στην Ευρώπη επιβάλλεται όχι μόνο για οικονομικούς, αλλά και τυχόν έξοδος σημαίνει μεγαλύτερες θυσίες για τους πιο αδύναμους.

Η παραμονή στην Ε.Ε. επιβάλλεται κυρίως για λόγους εθνικούς, καθώς ξέρει κανείς από μικρό παιδί ότι η εθνική ασφάλεια είναι το υπέρτατο κριτήριο των αποφάσεων μας.

Δεν έχω καμία επιδίωξη, δεν επιθυμώ να εμπλακώ σε κομματικές διενέξεις, θέλω να πω την αλήθεια.

Ας μην εκθέσουμε τη χώρα σε κινδύνους. Όσοι καλοπροαίρετα ψηφίσουν όχι για να ενισχύσουν την κυβερνητική διαπραγμάτευση σφάλλουν. Η επικράτηση του όχι θα ερμηνευθεί ως αποχώρηση από την Ευρώπη, το πρώτο βήμα για την έξοδο από αυτή.

Η Ελλάδα είναι κομμάτι της Ευρώπης και αυτό πρέπει να το επιβεβαιώσουμε. Λέμε ναι στην Ευρώπη, με σύνεση, με εθνικό φρόνημα, με ψυχραιμία».

Keywords
Τυχαία Θέματα