Παπούλιας σε Λαβρόφ: Φτωχές οι οικονομικές σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας

Για «υψηλές, αλλά αναξιοποίητες, προοπτικές στις διμερείς οικονομικές σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας», έκανε λόγο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ.

«Οι εμπορικές και οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών είναι καλές, αλλά φτωχές σε σχέση με την εγκαρδιότητα των πολιτικών σχέσεων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπούλιας στον Ρώσο υπουργό. Μάλιστα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη

τον κ. Λαβρόφ για την προσπάθεια της χώρας να αποτραπεί μια σύγκρουση εξαιτίας της Συρίας.

«Ευχαριστούμε πάρα πολύ το 1 εκατομμύριο ρώσους πολίτες που επισκέφθηκαν την Ελλάδα φέτος, ελπίζουμε το 2014 να γίνουν 2 εκατομμύρια και αυτό ήταν μια εξαιρετική συμβολή για την ανάπτυξη του τουρισμού μας φέτος που ήταν μια καλή χρονιά», πρόσθεσε ο κ. Παπούλιας.

Από την πλευρά του, ο ρώσος ΥΠΕΞ τόνισε ότι «τα ηθικά ιδεώδη τα οποία χαρακτηρίζουν τις δυο χώρες είναι κοινά», κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον Ιωάννη Καποδίστρια.

«Τα προβλήματα είναι εξαιρετικά περίπλοκα και καμία χώρα, όσες δυνάμεις και αν διαθέτει δεν μπορεί να τα διευθετήσει από μόνη της. Απαιτούνται συλλογικές προσπάθειες, ιδιαίτερες συμμαχίες ομοϊδεατών, θα έλεγα για τη διευθέτηση προβλημάτων όπως αυτό της Συρίας», κατέληξε ο κ. Λαβρόφ.

Keywords
Τυχαία Θέματα