«Ο Καρλ Γιουνγκ και τα χάπια»

Η θεατρική ομάδα «H Πεταλούδα στο Τελευταίο Θρανίο» παρουσιάζει τη δωδέκατη θεατρική δουλεία της, «Ο ΚΑΡΛ ΓΙΟΥΝΓΚ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΠΙΑ».

Μια τρελή σουρεαλιστική κωμωδία που πραγματεύεται τη σύγκρουση των δύο φύλων και τις επικίνδυνες συνέπειες των διαταραχών της σεξουαλικότητας. Αρσενικό εναντίον θηλυκού. Η αιώνια διαμάχη. Άντρας και γυναίκα. Ασυμβίβαστες αντιθέσεις, οι οποίες αν ενεργοποιηθούν, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να καταλήξουν σε θανατηφόρο μίσος.

Ο Παναγιώτης Κακατσίδης μετά την επιτυχία των 2 προυγούμενων σεζόν «ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΑΘΗΜΑ» ,στο 7ο συγγραφικό του έργο παίζει και σκηνοθετεί

μαζί με τον ηθοποιό-μουσικό Σπυρίδων Γαβρίλη(όπου ακούγεται και επί σκηνής το τραγούδι που έχει συνθέσει και τραγουδά Demonica) παρουσιάζοντας την άποψη του Γιουνγκ για το θέατρο .....«το θέατρο είναι όνειρο και το όνειρο θέατρο». Αυτός που ονειρεύεται είναι η σκηνή, ο ηθοποιός, ο υποβολέας, ο σκηνοθέτης, και ο κριτικός.... και παίρνει το ρίσκο να ζωντανέψει τις αρχέγονες εικόνες του συλλογικού ασυνείδητου.

Κατά τον Καρλ Γιουνγκ η γυναίκα κρύβει μια ασυνείδητη αρσενική πλευρά μια είκονα του άντρα, το ΑΝΙΜΟΥΣ. Ο άντρας φέρει στο ασυνειδητο του μια θυληκη πλευρά, την ΑΝΙΜΑ. ΑΝΙΜΟΥΣ και ΑΝΙΜΑ πρέπει να είναι σε ισορροπία στον άνθρωπο. Στις μέρες μας όμως είναι;

Παναγίωτης Κακατσίδης και Σπυρίδων Γαβρίλης μεταμορφώνονται επί σκηνής με βάση τα αρχέτυπα (Εύα,Ελένη του Φάουστ, Παρθένο Μαρία, Θεά Αθηνά, Μόνα Λίζα, Ταρζάν, Σέλλευ, Λ. Τζώρτζ, Γκάντι) ενσαρκώνοντας τις μορφές τους, οι οποίες συνάμα συμβολίζουν τα βασικά στάδια εξέλιξης του ΑΝΙΜΑ & ΑΝΙΜΟΥΣ. Οι εμβληματικές αυτες φυσιογνομίες συνδιαλέγονται με τον σύγχρονο άνθρωπο και καταδεικνύουν την σύγχυση στην οποια έχει περιέλθει.

Η θεατρική ομάδα «Η Πεταλούδα Στο Τελευταίο Θρανίο» για άλλη μια φορά εστιάζει στην εξελικτική διαδικασία θεατρικής έρευνας-πρόβας με τη μορφή παράστασης και μας παρουσιάζει μια εναλλακτική ρομαντική σουρεαλιστική κωμωδία, με στοιχεία αποδόμησης και θεάτρου του παραλόγου. Μια εξελικτική διαδικασία πρόβας - παράστασης, ένα πείραμα με μεταμοντέρνο στυλ και έντονη ροκ διάθεση.

ΣΥΓΓΡΑΦΗ:Παναγίωτης Κακατσίδης

ΠΑΙΖΟΥΝ:(Aλφαβητικα)Σπυρίδων Γαβρίλης,Παναγίωτης Κακατσίδης

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ:Tάκης Κτένας

VOICE OFF: Παναγιώτης Κακατσίδης, Αθηνά Καραγιώτη, Μικαέλα Ζούστη

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:Παναγιώτης Κακατσίδης

ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:Διογένης Λάλος

ΦΩΤΙΣΜΟΙ:Πέτρος Σταθακόπουλος

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Gregory E. Frye, Μιχάλης Μακάριος

ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΗ & ΗΧΗΤΙΚΗ ΕΠΙΛΕΛΕΙΑ:Χρήστος Σταθάκης

ΘΕΑΤΡΟ Ελυζέ

Νυμφαίου 10-12

Ζωγράφου, Αθήνα

Παρασκευή 21:15, Τετάρτη 19:00

Εισιτήριο: 12 ευρώ καν./ 8 ευρώ φοιτ/νέοι κατω των 26/άνεργοι

Τηλ. Κρατήσεων: 6988429492, 6978129628, 2107771766

Διάρκεια 85 λεπτά

‘Εναρξη 8 Νοεμβρίου 2013

Keywords
Τυχαία Θέματα