Παπανδρέου: Με αυτή τη συμφωνία δε θα χρεοκοπήσουμε

Αισιόδοξος για την πορεία της χώρας μετά τη συμφωνία που επετεύχθη προχθές στο Eurogroup, εμφανίστηκε ο τέως πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου με δηλώσεις του στο BBC.

«Δεν θα χρεοκοπήσουμε. Δεν θα βγούμε από το ευρώ. Και πιστεύω ότι αυτή η συμφωνία κλείδωσε αυτή την προοπτική», επισημαίνει στην συνέντευξή του ο κ. Παπανδρέου

και προσθέτει ότι «χρειάζεται σκληρή δουλειά», ενώ ξεκαθάρισε παράλληλα ότι «ως χώρα απαιτούμε περισσότερο σεβασμό γιατί έχουμε κάνει πολύ μεγάλες θυσίες».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διευκρίνισε ότι «η χώρα μας απαιτεί σεβασμό από τους διεθνείς αναλυτές και τους ανθρώπους της αγοράς», σημειώνοντας ότι «υπήρξε μεγάλη πίεση προς την χώρα μας, πολλά κερδοσκοπικά παιχνίδια, γεγονός που προκάλεσε φόβο και συνέβαλε στην ύφεση», φέροντας ως παράδειγμα την έλλειψη επενδύσεων και τη φυγή καταθέσεων από τις τράπεζες.

Όσον αφορά στην ουσία της συμφωνίας του Eurogroup, ο κ. Παπανδρέου αναφέρει ότι «η εν λόγω συμφωνία μας δίνει μια ανάσα για να κάνουμε αυτές τις μεγάλες αλλαγές», αλλά υποστηρίζει ότι «χρειάζεται και περισσότερη δημοκρατία στους ευρωπαϊκούς θεσμούς και είναι αναγκαίο να ξεφύγουμε από τον λαϊκισμό, την προκατάληψη και τον εξτρεμισμό».

Keywords
Τυχαία Θέματα