Παπακώστα: Δεν έχουμε μάθει να συμβιώνουμε με ανθρώπους με αναπηρία

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Τη βαθύτατη λύπη της εξέφρασε σχετικά με το τραγικό περιστατικό του θανάτου της 56χρονης τετραπληγικής μετά τη διακοπή ρεύματος και η υφυπουργός Υγείας Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου.

Ειδικότερα η κα Παπακώστα δήλωσε:

«Λυπούμαι βαθύτατα, γιατί συντελέσθηκε

η απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής, επειδή δεν έχουμε μάθει να συμβιώνουμε, ως πολιτεία, ως κοινωνία και ως υπηρεσίες με τους ανθρώπους, που είναι διαφορετικοί και δεν το επέλεξαν, δηλαδή, με τους συνανθρώπους μας με αναπηρία.

Πάγια θέση μου, ως Βουλευτής, ως Πρόεδρος της Επιτροπής ‘Ισότητας, Νεολαίας & Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής’ και τώρα, ως Υφυπουργός Υγείας είναι ότι χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας, ώστε οι άνθρωποι αυτοί να τυγχάνουν προστασίας και προσβασιμότητας, ανεξαρτήτως της λειτουργίας του Κράτους, των υπηρεσιών και των πάσης φύσεως ‘’αναγκών’’.

Προσφάτως, με αφορμή τις συνεχιζόμενες απεργίες της ΔΕΗ, ζήτησα εγγράφως, από την αρμόδια αρχή, να εξαιρεθούν από τις προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης, οι καταναλωτές εκείνοι που έχουν δηλώσει ότι υποστηρίζονται από ηλεκτρικά μηχανήματα, λόγω προβλημάτων υγείας και εξέφρασα δημοσίως τη θέση μου.

Θλίβομαι που η πραγματικότητα με επιβεβαίωσε, με τραγικό τρόπο, μέσα σε διάστημα μόλις 21 ημερών. Οφείλουμε να υιοθετήσουμε όλοι μας τη στάση ότι υπέρτερο αγαθό όλων είναι η ανθρώπινη ζωή και η προστασία της και ιδίως εκείνων που δεν έχουν άλλους τρόπους να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους. Επαφίενται στην προστασία του Συντάγματος (άρθρο 21), για την εφαρμογή του οποίου είμαστε ταγμένοι θεματοφύλακες, χωρίς αστερίσκους και χωρίς υποσημειώσεις.

Εκφράζω την οδύνη μου στην οικογένεια της θανούσας».

Το άρθρο Παπακώστα: Δεν έχουμε μάθει να συμβιώνουμε με ανθρώπους με αναπηρία εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. - Τα γεγονότα τώρα|.

Keywords
Τυχαία Θέματα