Παπαδήμος: Εθνική ήττα εάν το εκλογικό αποτέλεσμα οδηγήσει εκτός ευρώ

«Οι επιπτώσεις από μια έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν ολέθριες ή για να χρησιμοποιήσω μια ελληνική λέξη καταστροφικές», ανέφερε ο τέως πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος σε ομιλία του σε συνέδριο του IIF στην Κοπεγχάγη, την Πέμπτη.

Ο τέως πρωθυπουργός κάλεσε παράλληλα τους Έλληνες να συνεχίσουν τις «επίπονες» οικονομικές μεταρρυθμίσεις, αν

και υποστήριξε ότι «υπό το πρίσμα των τελευταίων εξελίξεων, πιστεύω ότι θα έπρεπε να παραταθεί η περίοδος της δημοσιονομικής προσαρμογής κατά τουλάχιστον ένα έτος, ώστε να βοηθήσουν την Ελλάδα να ανακάμψει».

Αναφερόμενος στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, ο κ. Παπαδήμος τόνισε, πως «σήμερα η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι», για να συμπληρώσει, πως «ένα αποτέλεσμα που θα οδηγούσε την Ελλάδα εκτός ευρώ αντανακλά μια 'εθνική ήττα' καθώς θα αποδείκνυε ότι η χώρα δεν κατάφερε να βάλει σε τάξη τα δημοσιονομικά της».

Τέλος, περιγράφοντας τα αποτελέσματα ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, ο κ. Παπαδήμος τόνισε: «Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα έδινε θεωρητικά στη χώρα μεγαλύτερη ευελιξία όσον αφορά στα δημοσιονομικά της σχέδια. Αλλά, στην πραγματικότητα, θα οδηγούσε σε διψήφιο πληθωρισμό, μεγαλύτερες πιέσεις στο τραπεζικό σύστημα και θα καθιστούσε δυσκολότερη την πρόσβαση των επιχειρήσεων στις κεφαλαιαγορές».


Keywords
Τυχαία Θέματα