ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: ‘Ενα ξεχωριστό ντέρμπι με ιστορία

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός την Κυριακή στην Τούμπα σε ένα ντέρμπι το οποίο το περιμέναμε ως παιχνίδι που θα έκρινε το προβάδισμα για τον τίτλο, όμως τα τελευταία άσχημα αποτελέσματα του ΠΑΟΚ και οι νίκες του Ολυμπιακού έφεραν στους 8 βαθμούς την διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων και μείωσαν το μεγάλο ενδιαφέρον που θα είχε σε διαφορετική περίπτωση.

Πάντως, παρά

το γεγονός αυτό εξακολουθεί να έχει σημαντική βαθμολογική σημασία, τόσο για τον ΠΑΟΚ ο οποίος σε περίπτωση νίκης θα αναπτερώσει τις ελπίδες του μειώνοντας την διαφορά στους 5 βαθμούς, όσο και για τον Ολυμπιακό που με δική του νίκη ουσιαστικά θα σφραγίσει τον τίτλο, τον 42ο της ιστορίας του, ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και τον ΠαναθηναΪκό ο οποίος αναρριχήθηκε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας και υποδέχεται τον Ολυμπιακό την επόμενη αγωνιστική.

Ανεξάρτητα όμως από την βαθμολογική σημασία και την εκάστοτε βαθμολογική διαφορά τα παιχνίδια ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός είναι ιστορικά από τα πιο σημαντικά του πρωταθλήματος και οι φίλαθλοι τα περιμένουν με ξεχωριστό ενδιαφέρον λόγω και της αντιπαλότητας που υπάρχει μεταξύ των δύο συλλόγων αλλά και γιατί πρόκεται για αγώνες με δύο πραγματικά μεγάλες ομάδες.

Από το 1931 έως σήμερα έχουν διεξαχθεί πολλά ματς με γηπεδούχο τον «δικέφαλο» και φιλοξενούμενους τους «ερυθρόλευκους», παιχνίδια που ήταν συναρπαστικά στην εξέλιξή τους, με γεμάτο πάντα το γήπεδο. Τα παιχνίδια ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός είναι από αυτά που παίκτες, φίλαθλοι και παράγοντες περιμένουν να δουν με αγωνία και ιδαίτερο ενδιαφέρον, παρά το γεγονός ότι κάποιες φορές έχουν σημειωθεί επεισόδια που χαλάνε την ωραία ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι περισσότεροι φίλαθλοι και φέρνουν σε δεύτερη μοίρα τις προσπάθειες των πραγματικών πρωταγωνιστών που είναι οι ποδοσφαιριστές.

Η Τούμπα παραδοσιακά ήταν μια από τις πιο δύσκολες έδρες για τον Ολυμπιακό, καθώς για μια εικοσαετία, από το 1971 έως το 1991 οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν γνωρίσει τη χαρά της νίκης, όμως από τότε και μετά έχουν σημειώσει αρκετές επιτυχίες στην «καυτή» έδρα του ΠΑΟΚ.

Από την άλλη στον ΠΑΟΚ όλοι περιμένουν το παιχνίδι με τον μεγάλο αντίπαλο, τον Ολυμπιακό και θέλουν όσο τίποτε άλλο τη νίκη ανεξαρτήτως βαθμολογικού ενδιαφέροντος.

Η προϊστορία λοιπόν των αγώνων των δύο ομάδων με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ μετράει μέχρι τώρα 66 αγώνες με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να έχει 31 νίκες, τον Ολυμπιακό να έχει κερδίσει σε 20 παιχνίδια, ενώ χωρίς νικητή έχουν τελειώσει 15 παιχνίδια.

Το κυριακάτικο ντέρμπι «ασπρόμαυρων» και «ερυθρόλευκων», το 67ο στην ιστορία των δύο ομάδων, είναι το πρώτο για τον Βίτορ Περέιρα ο οποίος ανέλαβε πρόσφατα την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού, ενώ απέναντί του θα βρει τον Άγγελο Αναστασιάδη ο οποίος παρά το γεγονός ότι υπέβαλε την παραίτησή του μετά το ματς με τον ΟΦΗ θα είναι προπονητής του «δικεφάλου» και σε αυτό το παιχνίδι.

Keywords
Τυχαία Θέματα