Πανό στο γραφείο του Π. Λαφαζάνη κρέμασαν οι εργαζόμενοι στις Σκουριές

Στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχουν συγκεντρωθεί από το πρωί δεκάδες εργαζόμενοι των μεταλλείων στις Σκουριές Χαλκιδικής, οι οποίοι διαμαρτύρονται και ζητούν την επαναπρόσληψη των συναδέλφων τους δασεργατών.

«Χρυσός – Σκουριές – Ευημερία – Κάτω τα χέρια από τα μεταλλεία», ήταν το σύνθημα των συγκεντρωμένων που ήρθαν στο υπουργείο για να διαμαρτυρυθούν για τις 50 απολύσεις υλοτόμων-δασεργατών οι οποίοι έχασαν τις θέσεις τους στις 27 Φεβρουαρίου.

Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του υπουργείου

φωνάζοντας συνθήματα, ενώ ορισμένοι ανέβηκαν στο γραφείο του υπουργού Παναγιώτη Λαφαζάνη και κρέμασαν πανό, ενώ είπαν ότι ο υπουργός είχε δεσμευτεί ότι οι συνάδελφοί τους θα επέστρεφαν στις δουλειές τους, πράγμα που δεν έγινε.

Από την πλευρά του ο κ. Λαφαζάνης σε δηλώσεις του είπε ότι «είναι δικαίωμα των εργαζομένων να διαμαρτύρονται, αλλά είναι και υποχρέωση της Πολιτείας να διασφαλίζει την προστασία του περιβάλλοντος και την εφαρμογή των πολεοδομικών κανόνων», ενώ πρόσθεσε ότι «οι θέσεις εργασίας δεν κινδυνεύουν και ότι η απασχόληση είναι διασφαλισμένη».

Πηγή: tanea.gr

Keywords
Αναζητήσεις
εργαζομενοι μεταλλειων λαφαζανη
Τυχαία Θέματα