Βερολίνο για αποζημιώσεις: Το θέμα έχει κλείσει οριστικά!

Μπορεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να ανάγει σε μείζον θέμα, λόγω και της εν εξελίξει διαπραγμάτευσης με τους εταίρους και τα εμπόδια που βάζει το Βερολίνο, τις επανορθώσεις προς την χώρα μας και την εφαρμογή της απόφασης του Αρείου Πάγου για τις αποζημιώσεις των θυμάτων του Διστόμου, ωστόσο η Γερμανία θεωρεί το ζήτημα λήξαν.

«Η Γερμανία δεν θα συζητήσει το θέμα των επανορθώσεων

με την Ελλάδα», διεμήνυσε σήμερα ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, Στέφεν Ζάιμπερτ. «Το θέμα των γερμανικών επανορθώσεων για τον Β” Παγκόσμιο Πόλεμο έχει διευθετηθεί», συμπλήρωσε ο γερμανός αξιωματούχος, σύμφωνα με το Reuters, ενώ υποστήριξε ότι «η διεκδίκηση των πολεμικών αποζημιώσεων από την Ελλάδα αποπροσανατολίζει από τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας».

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλου σχετικά με τις αποζημιώσεις, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών δήλωσε πως δεν τις γνωρίζει, επαναλαμβάνοντας ότι το θέμα «έχει κλείσει οριστικά».

Από τη δική του πλευρά, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Γέγκερ ανέφερε ότι «δεν θα γίνει τέτοια συζήτηση με την Ελλάδα», επισημαίνοντας ότι «υπάρχει ο δρόμος του διεθνούς Δικαίου». Εκτίμησε μάλιστα ότι «όλη αυτή η συζήτηση είναι λάθος» και παρέπεμψε στα σημερινά σοβαρά προβλήματα, «για τα οποία δεν βοηθά η συναισθηματικοποίηση».

Λίγο νωρίτερα, πιο οξύς εμφανίστηκε ο εκπρόσωπος της Κ.Ο. των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) για δημοσιονομικά θέματα Χανς Μίχελμπαχ, που δήλωσε πως «σε περίπτωση που πραγματοποιηθούν ελληνικές επιθέσεις εναντίον γερμανικής ιδιοκτησίας, η Γερμανία θα ξέρει να αμυνθεί».

«Η Ελλάδα δεν παραιτείται από τις απαράγραπτες αξιώσεις της», είπε χθες ο κ. Τσίπρας από το βήμα της Βουλής, ενώ σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος επανέλαβε ότι είναι έτοιμος «να δώσει άδεια να εκτελεστεί η απόφαση του Αρείου Πάγου για την αποκατάσταση των οικογενειών θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας στο Δίστομο».

Πηγή: ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα