Πάνω από 11.000 νεκροί στη Συρία

Περισσότεροι από 11.000 νεκροί είναι απολογισμός της εξέγερσης στη Συρία το μήνα Μάρτιο, 55 εκ των οποίων σκοτώθηκαν τις τελευταίες μέρες, μετά την εφαρμογή της κατάπαυσης του πυρός, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Όπως αναφέρει η οργάνωση τα θύματα ανέρχονται στα 11.117, εκ των οποίων οι 7.972 είναι πολίτες και οι 3.145 στρατιώτες ή λιποτάκτες.
Ο πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Ράμι 'Αμπντελ Ραχμάν είπε ότι έχει συντάξει έναν ονομαστικό κατάλογο των θυμάτων όπου σημειώνονται και οι περιοχές όπου σκοτώθηκαν.
Σήμερα ξέσπασαν σφοδρές συγκρούσεις

μεταξύ στρατιωτών και λιποτακτών στην επαρχία Ιντλίμπ ενώ ο στρατός βομβάρδισε εκ νέου την πόλη Χομς, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν εννέα άμαχοι.
"Τρεις πολίτες έχασαν τη ζωή τους από πυρά των κυβερνητικών δυνάμεων εναντίον του αυτοκινήτου τους στη Χάμα" και ένας 16χρονος τραυματίστηκε θανάσιμα από αδέσποτα πυρά στην κοινότητα Χατάμπ.
Στις περιοχές αυτές ο στρατός προχώρησε και σε δεκάδες συλλήψεις.
'Αλλος ένας πολίτης σκοτώθηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας μέσα σε ένα εργοστάσιο στο Ινχέλ, στην περιοχή της Ντεράα.
επιπλέον, σύμφωνα με βίντεο που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο από τις Τοπικές Επιτροπές Συντονισμού που οργανώνουν τις κινητοποιήσεις στη χώρα, ογκώδεις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα σε πολλές περιοχές.
Στις κοινότητες αλ-Κατίμπα και Μλέιχα αλ-Γαρμπίγια της Ντεράα διακρίνονται εκατοντάδες διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα υπέρ του Ελεύθερου Συριακού Στρατού στον οποίο έχουν ενταχθεί οι λιποτάκτες.

πηγή:express.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα