Πάνω από 10.000 φορολογούμενοι έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων

Από την προηγούμενη Παρασκευή έως και το πρωί της Δευτέρας περισσότεροι από 10.000 φορολογούμενοι κατέθεσαν αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση οφειλών σε 100 δόσεις, αποδεικνύοντας πως το ενδιαφέρον για την εν λόγω ευνοϊκή ρύθμιση είναι μεγάλο.

Σημειώνεται πως από τη ρύθμιση των 100 δόσεων η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών προσδοκά να εισπράξει περίπου 600 εκατ. ευρώ το 2015, ενώ σε βάθος χρόνου προσδοκόνται 9 δισ. ευρώ.

Στη ρύθμιση υπάγονται όλα τα χρέη από φόρους

εισοδήματος, φόρους ακίνητης περιουσίας, ΦΠΑ, λοιπούς παρακρατούμενους φόρους, ειδικούς φόρους κατανάλωσης, λοιπούς φόρους, ασφαλιστικές εισφορές, δάνεια εγγυημένα από το Δημόσιο, πρόστιμα για παραβάσεις της φορολογικής ή τελωνειακής νομοθεσίας, πρόστιμα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθώς και όλα τα χρέη προς Δημόσιες Επιχειρήσεις και Οργανισμούς, εφόσον έχουν βεβαιωθεί στις ΔΟΥ ή στα τελωνεία της χώρας έως και την 1η Μαρτίου 2015 και έχουν γίνει ληξιπρόθεσμα μέχρι την ημερομηνία αυτή.

Όλα αυτά τα χρέη μπορούν να τακτοποιηθούν με τη νέα ευνοϊκή ρύθμιση των 100 δόσεων, ανεξαρτήτως ποσού. Στην περίπτωση της εφάπαξ καταβολής των οφειλών προβλέπεται ο μηδενισμός των προσαυξήσεων και των προστίμων.

Περισσότερες πληροφορίες για τις 100 δόσεις ΕΔΩ

Keywords
Τυχαία Θέματα