«Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει ‘’μαύρα μεσάνυχτα’’», λέει η κυβέρνηση

Στην επίθεση των προέδρων της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελου Βενιζέλου απάντησε η κυβέρνηση, με αφορμή την υπέρμετρη αύξηση των μεταναστών τον τελευταίο καιρό.

Υπενθυμίζεται, πως ο κ. Βενιζέλος, χθες Κυριακή, μιλώντας στον Alpha

είπε: «Γιατί τώρα έρχονται 10.000 πρόσφυγες ή μετανάστες; Έχει αλλάξει κάτι στη Συρία τις τελευταίες εβδομάδες; Όχι. Μάλλον καλύτερα πάνε τα πράγματα σε σχέση με μερικούς μήνες πριν. Έχουμε καινούριες εξελίξεις μόνο στην Υεμένη. Δεν έχουμε καινούργιες εξελίξεις στη Συρία, ή στη Λιβύη. Αυτό που άλλαξε είναι η ρητορική της κυβέρνησης».

Σύμφωνα με «κύκλους» του Μαξίμου, «το ζήτημα δεν είναι ελληνικό, αλλά διεθνές» και προβάλλουν ως επιχείρημα ότι «η Ιταλία έχει δεχτεί 24.000 μετανάστες και πρόσφυγες τον τελευταίο μήνα». «Καταδεικνύει αυτό που η αντιπολίτευση δεν αποδέχεται, παραδομένη σε μικροπολιτικές σκοπιμότητες: Ότι, το ζήτημα δεν είναι ελληνικό, αλλά διεθνές», ανέφεραν πηγές. Σχολιάζοντας τη δήλωση Βενιζέλου, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι «ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει ‘’μαύρα μεσάνυχτα’’ για το τι συμβαίνει σε Συρία, Ιράκ, Λιβύη και τις άλλες χώρες».

«Πρέπει να είναι ο μόνος που δεν έχει πληροφορηθεί την κλιμάκωση των στρατιωτικών επιχειρήσεων σε Συρία και Ιράκ, την εισβολή τζιχαντιστών στο στρατόπεδο προσφύγων Γιαρμούκ που ανάγκασε όσους σώθηκαν (από τις 110.000 κατοίκους του) να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, την ανατίναξη πανάρχαιων μνημείων. Αλήθεια, ειδήσεις δεν παρακολουθεί;», διερωτήθηκαν.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν: «Η κυβέρνηση δεν άλλαξε καμιά ρητορική. Οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος δεν κατανοούν, όμως, το περιβάλλον στο οποίο ζει και κινείται η χώρα. Δεν μπορεί να υποστηρίζει ένα πρώην Αντιπρόεδρος Κυβέρνησης και πρώην Υπουργός Εξωτερικών ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα σε Συρία και Λιβύη. Δεν είναι καλό και για τη χώρα».

Πηγή: news.in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα