Πανευρωπαϊκή ημέρα δράσης των εργαζομένων σήμερα

Η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Συνδικάτων (ETUC) έχει κηρύξει για σήμερα (Τετάρτη) κινητοποιήσεις σε 23 ευρωπαϊκές πόλεις ενάντια στη λιτότητα. «Για χρόνια τώρα, τα συνδικάτα της Ευρώπης μιλούν ενάντια στα μέτρα λιτότητας. Τα μέτρα αυτά έχουν σύρει την Ευρώπη σε οικονομική στασιμότητα και ύφεση με αποτέλεσμα να σταματήσει η ανάπτυξη και η ανεργία να εξαπλώνεται αμείλικτα. Οι περικοπές στους μισθούς και την κοινωνική προστασία επιτίθενται στο ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο και επιδεινώνουν τις ανισότητες και προωθούν την αδικία», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση των συνδικάτων.

Η ΓΣΕΕ

και η ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν στην πανευρωπαϊκή κινητοποίηση με τρίωρη στάση εργασίας από τις 12:00 ως τις 15:00 και συλλαλητήριο στις 13:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Λόγω της κινητοποίησης, κλειστός θα είναι από τις 12:00 ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα, καθ’ υπόδειξη της αστυνομίας.

Η διδασκαλική ομοσπονδία (ΔΟΕ) κήρυξε δίωρες στάσεις εργασίας σε όλη τη χώρα 12:00 με 14:00 και 14:00 με 16:00 και συμμετοχή στο συλλαλητήριο στην Κλαυθμώνος. Οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) έχουν εξαγγείλει δύο τρίωρες πανελλαδικές στάσεις εργασίας από τις 11:00 ως τις 14:00 και από τις 14:00 ως τις 17:00.
Τρίωρη στάση από τις 12:00 έχουν εξαγγείλει και οι δημοσιογράφοι, καθώς και οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, από τις 12:00 ως τις 15:00.

Οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, παρά τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση, αναφέρουν ότι τα δρομολόγια θα λειτουργήσουν κανονικά.

Στην Ισπανία και στην Πορτογαλία έχει εξαγγελθεί 24ωρη γενική απεργία, ενώ στάσεις εργασίας και συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Εν όψει της κινητοποίησης, η ισπανική CGT δημιούργησε ένα ειδικό βίντεο με τίτλο «Respira», στο οποίο εμφανίζονται πολίτες - θύματα της οικονομικής κρίσης…

Keywords
Τυχαία Θέματα