Ο κορυφαίος μουσικός του πλανήτη δίνει συναυλία στην Ύδρα

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Το μεγαλείο του και ως άνθρωπος αλλά και ως μουσικός φυσικά θα αποδείξει στις 20 Αυγούστου ο Λεωνίδας Καβάκος. Κι αυτό γιατί θα δώσει μία συναυλία στην Ύδρα με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του νοσοκομείου του νησιού.

Η μοναδική εμφάνιση του Λ. Καβάκου στην Ύδρα θα γίνει στις 20 Αυγούστου, στις 09:00 το βράδυ. Ο Καβάκος θα εµφανιστεί στην 7η φιλανθρωπική εκδήλωση κλασικής µουσικής, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για τις ανάγκες

του νοσοκοµείου της Υδρας. Και είναι ευχάριστη σύµπτωση που στο ίδιο νησί ο Καβάκος είχε τύχει να δώσει το πρώτο του ατοµικό ρεσιτάλ στην οικία Dale Keller.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Υδρας µε την ιδρύτρια και πρόεδρό του Μιράντα Σοφιανού είχαν τότε την τιµή να προσκαλέσουν τον πρωτοεµφανιζόµενο -έφηβο ακόµα- Λεωνίδα Καβάκο και να οργανώσουν τις δύο πρώτες εµφανίσεις του κορυφαίου σήµερα µουσικού του πλανήτη. Με δάσκαλο τον Στέλιο Καφαντάρη που αναφέρεται και στην κριτική και για τον οποίο ο ίδιος ο Καβάκος λέει στις συνεντεύξεις ότι επρόκειτο για σπάνιο δάσκαλο, και υπήρξε και φίλος της οικογένειας Σοφιανού, ο Καβάκος εξέπληξε την Υδρα.

Η συναυλία του Λεωνίδα Καβάκου έχει ενταχθεί στις εορταστικές εκδηλώσεις «ΘΕΟΜΗΤΟΡΙΚΑ» και τα έσοδά της κάθε χρόνο διατίθενται για τις ανάγκες του νοσοκομείου της Ύδρας. Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την εποπτεία του Πρόεδρου του Νοσοκομείου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών, Ερμιονίδος και Τροιζηνίας κ.κ. Εφραίμ, ο οποίος έχει ορίσει οργανωτική επιτροπή, Πρόεδρος της οποίας είναι η δικηγόρος κα Τζένη Σοφιανού.

Όσοι και όσες επιθυμούν να παραβρεθούν στην μοναδική αυτή μουσική βραδιά, μπορούν να προμηθευτούν προσκλήσεις από το ξενοδοχείο «ΛΗΤΩ» στην Ύδρα, (τηλ. 22980 53385-6).

Σημειωτέον ότι πριν από μικρό διάστημα ο Λεωνίδας Καβάκος ανακηρύχθηκε κορυφαίος µουσικός του κόσµου, καθώς το απονεμήθηκε το βραβείο Léonie Sonning Music Prize 2017. Ο Έλληνας βιολιστής είναι ο πέµπτος βιολιστής στην ιστορία που κερδίζει αυτό το βραβείο -οι 4 προηγούµενοι ήταν ιερά τέρατα της κλασικής µουσικής όπως: ο Γεχούντι Μενουχίν (1972), ο Ισαάκ Στερν (1982), ο Γκίντον Κρέµερ (1989) και η Αν-Σοφί Μούτερ (2001).

Το άρθρο Ο κορυφαίος μουσικός του πλανήτη δίνει συναυλία στην Ύδρα εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα