Παναθηναϊκός – Βαλένθια: Σε φόρμα βρίσκονται οι πράσινοι

Γράφει ο Κωνσταντίνος ΚαραμάνογλουΤελειόφοιτος Sport Management

Απόψε (23/11, 21:15,  Novasports Prime) ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί την Βαλένθια στο ΟΑΚΑ για την 10η αγωνιστική της EuroLeague. Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν να παίζουν αντίπαλες από το 2010, όπου και τότε μπήκε η ισπανική ομάδα στην διοργάνωση. Με 10 συνολικά

παιχνίδια, το τριφύλλι μετράει 4 νίκες, ενώ η Βαλένθια 6.

Η βαθμολογία για τις δύο ομάδες έχει ως εξής: Στην 5η θέση έχει ανεβεί ο Παναθηναϊκός, μετά από τις 3 σερί νίκες που έχει κάνει, πάνω από το Μονακό και κάτω από την Μακάμπι, ενώ η Βαλένθια από εκεί που ήταν στις αρχές, στην 3αδα, έχει πέσει στην 9η θέση πάνω από την Μπασκόνια και κάτω από την Φενέρ.

Τα δεδομένα των δύο ομάδων

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει αυτό το σερί νικών που έχει και θέλει να συνεχίσει με αυτόν τον ρυθμό. Ο προπονητής των πρασίνων Ατάμαν, δεν θα έχει στην διάθεσή του για άλλη μια φορά τον Ερνάντεζ και τον Παπαπέτρου. Όμως, δεν είναι μεγάλο πρόβλημα για το τριφύλλι, διότι υπάρχει χημεία μεταξύ των νέον παικτών και των παλαιών. Ο Παναθηναϊκός έρχεται με ένα σερί 6 νικών, με το τελευταίο παιχνίδι να ήταν κόντρα στην ΑΕΚ όπου επικράτησε το τριφύλλι με 86-85. Ο προπονητής των πρασίνων μίλησε, πού πρέπει να εστιάσει η ομάδα στο αποψινό παιχνίδι: “Είναι μια πολύ καλή και νεανική ομάδα. Παίζει πολύ επιθετικά, είναι η καλύτερη άμυνα της EuroLeague ως τώρα. Σίγουρα λοιπόν θα είναι ένας πολύ δύσκολος και επιθετικός αγώνας. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το πλεονέκτημα της έδρας την έδρα μας, όπως έγινε την προηγούμενη βδομάδα. Να κρατήσουμε την ίδια ενέργεια με τους φιλάθλους μας, να παίξουμε πάλι επιθετικά. Σε τέτοιου είδους εντός έδρας αγώνες πρέπει να βρεις κάποιον τρόπο για να κερδίσεις. Γι αυτό, θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι από την πρώτη ως την τελευταία κατοχή για να κερδίσουμε. Η προηγούμενη εβδομάδα τελείωσε. Ήταν μια καλή εβδομάδα, αλλά στην EuroLeague κάθε αγώνας είναι πολύ σημαντικός, ειδικά όταν παίζεις εντός έδρας”.

Η Βαλένθια δεν τρέχει πολύ το γήπεδο με τον Κρις Τζόουνς, της αρέσει να ελέγχει το παιχνίδι. Έχουν πολλή ποιότητα κοντά στo καλάθι με τον Ντέιμιεν Ίνγκλις και τον Μπράντον Ντέιβις. Επίσης, οι Ισπανοί παίκτες είναι πολύ επιθετικοί. Παίζουν με πολύ αυτοπεποίθηση. Γι αυτό θα πρέπει να είμαστε επικεντρωμένοι σε όλους τους παίκτες της πεντάδας”.

Από την άλλη, η φιλοξενούμενη ομάδα, έρχεται με 3 συνεχόμενες ήττες, μια από το πρωτάθλημα Ισπανίας και δύο ήττες από το EuroLeague. Η Βαλένθια δεν ταξίδεψε με 2 παίκτες τους Χάρπερ (Μυϊκός τραυματισμός) και Χέρμανσον (Τραυματισμός γονάτου).

Τα άλλα αποψινά παιχνίδια:

Λυών-Βιλερμπάν – Μπάγερν (21:00)

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Βαρκελώνη (21:05)

Βίρτους Μπολόνια – Φενέρμπαχτσε (21:30)

Ρεάλ Μαδρίτης – Άλμπα Βερολίνου (21:45)

GAME DAY
#paobcaktor – @valenciabasket
EuroLeague – Round 10
21:15
OAKA
Novasports Prime#WeTheGreens pic.twitter.com/gLtBKuK4Dr

Panathinaikos BC (@paobcgr) November 23, 2023

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παναθηναϊκός – Βαλένθια,panathinaikos – valenthia