ΣΥΡΙΖΑ αποχωρήσεις: Αυτοί είναι οι 11 βουλευτές που σχηματίζουν μόνοι τους νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα

Η διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον οριστική, αφού μετά τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και την Πέτη Πέρκα, την ανεξαρτητοποίησή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσαν ακόμη εννέα βουλευτές, με σαφείς αιχμές κατά του προέδρου, Στέφανου Κασσελάκη. Πρόκειται για τη λεγόμενη ομάδα Αχτσιόγλου που ανακοίνωσε σήμερα ότι πλέον δεν θα αποτελεί μέρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, ο Νάσος Ηλιόπουλος δήλωσε ότι αναμένεται να σχηματιστεί νέα, ανεξάρτητη Κοινοβουλευτική Ομάδα που θα απαρτίζεται από τους «εννέα», συν τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και την Πέτη Πέρκα. «Με την κίνησή μας θέλουμε να υποστηρίξουμε το πλαίσιο αξιών και απόψεων που έχουμε για την Αριστερά και να κάνουμε αντιπολίτευση στην κυβέρνηση», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ηλιόπουλος.

Έτσι η νέα ΚΟ θα αριθμεί συνολικά 11 βουλευτές. Θα είναι πάνω, δηλαδή, από τη Νίκη και την Πλεύση Ελευθερίας. Σενάρια που διακινούνται στους διαδρόμους της Βουλής θέλουν και τους δύο βουλευτές που προσφάτως ανεξαρτητοποιήθηκαν από το κόμμα της κυρίας Κωνσταντοπούλου (Αρετή Παπαϊωάννου και Μιχάλη Χουρδάκη) να προσχωρούν στη νέα ΚΟ, ανεβάζοντας κι άλλο τη σύνθεσή της. Ωστόσο πρόκειται για μια πληροφορία που ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Οι 9 βουλευτές που έφυγαν σήμερα από τον ΣΥΡΙΖΑΌπως έγινε γνωστό νωρίτερα σήμερα, από τον ΣΥΡΙΖΑ ανεξαρτητοποιήθηκαν οι παρακάτω εννέα βουλευτές:

Σία Αναγνωστοπούλου
Έφη Αχτσιόγλου
Χουσεΐν Ζεϊμπέκ
Νάσος Ηλιόπουλος
Δημήτρης Τζανακόπουλος
Μερόπη Τζούφη
Οζγκιούρ Φερχάτ
Θεανώ Φωτίου
Αλέξης Χαρίτσης

Εκτός από τους εννέα βουλευτές, εκτός ΣΥΡΙΖΑ τέθηκαν και 48 στελέχη του κόμματος, μέλη της Κεντρικής Επιτροπής. Από τους συνολικά 57 αποχωρήσαντες σήμερα, οι οκτώ είναι και μέλη της Πολιτικής Γραμματείας. Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, ο ΣΥΡΙΖΑ μένει με 36 βουλευτές. Πρόκειται για μια εξέλιξη που φανερώνει το κλίμα αμφισβήτησης και εσωστρέφειας στο οποίο έχει μπει το κόμμα μετά την εκλογή Κασσελάκη. Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής οι λεγόμενοι προεδρικοί δεν έχουν αντιδράσει στην ανακοίνωση της ανεξαρτητοποίησης, ωστόσο το προσεχές διάστημα οι εξελίξεις αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. «Όλα καλά, ό,τι είναι να γίνει θα γίνει», είπε η Όλγα Γεροβασίλη, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής, στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες για την αποχώρηση της ομάδας Αχτσιόγλου από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το κείμενο αποχώρησης των 9 βουλευτών από τον ΣΥΡΙΖΑ

Στην επιστολή αποχώρησης αναφέρεται για τον Στέφανο Κασσελάκη ότι «αναδείχθηκε δημοκρατικά. Αλλά πορεύεται αντιδημοκρατικά». Όπως υποστηρίζουν οι 57 υπογράφοντες ο νέος πρόεδρος «διαλύει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τον μετατρέπει σε ένα άμορφο κόμμα, ενώ την ίδια στιγμή το πολιτικό του στίγμα εκπέμπει ένα συνονθύλευμα αντιφατικών απόψεων χωρίς κανένα προγραμματικό βάθος». «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βιώνει μια διαλυτική κρίση. Ο νέος Πρόεδρος του κόμματος και η ηγετική ομάδα αρνούνται να αναγνωρίσουν και να συζητήσουν τον πολιτικό πυρήνα του προβλήματος. Αντί αυτού, επιλέγουν το ερμηνευτικό σχήμα του ”εσωτερικού εχθρού” και της ”Πέμπτης Φάλαγγας”».

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΣΥΡΙΖΑ, Αυτοί, Κοινοβουλευτική Ομάδα,syriza, aftoi, koinovouleftiki omada