Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός το Clasico του ελληνικού ποδοσφαίρου

«Αιώνιο ντέρμπι» ή « ντέρμπι αιωνίων», Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός ή Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, όπως και να το πει ή να το αναφέρει κανείς, σε όποια έδρα και αν γίνεται είναι ο πραγματικά μεγάλος αγώνας του ελληνικού πρωταθλήματος, το

κλάσικο που όλοι οι φίλαθλοι και όχι μόνο αυτοί των δύο ομάδων, περιμένουν.

Η αναμονή και η αγωνία είναι στα ύψη και για τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων αλλά και τους παράγοντες που περιμένουν πως και πως την έναρξη του μεγάλου αγώνα. Ιδιαίτερα για τους ποδοσφαιριστές είναι κάτι ξεχωριστό, είναι κάτι ιδιαίτερο.

Από την αρχή της χρονιάς οι «παλιοί» μιλάνε στους «νέους» για το παιχνίδι αυτό και τη σημασία του, ανεξαρτήτως σημασίας ή βαθμολογικού ενδιαφέροντος και αυτό γιατί πρώτα και πάνω απ’ όλα μπαίνει το γόητρο. Την εβδομάδα πριν από το παιχνίδι όλοι μιλάνε γι’ αυτό, για την σημασία που έχει το αποτέλεσμα, για το γήπεδο, για τους φιλάθλους, για τους διαιτητές, για τα μέτρα ασφαλείας.

Πράσινο ή Κόκκινο; Τριφύλλι ή Δαφνοστεφανωμένος Έφηβος; Η προσμονή για τον αγώνα και το αποτέλεσμά του, μεγαλώνει την αγωνία. Όλα μετράνε αντίστροφα για ένα παιχνίδι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός όπως αυτό που θα γίνει σήμερα, Σάββατο (19:30) στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, όπως το γνωρίζουμε οι περισσότεροι, «Απόστολος Νικολαΐδης», όπως είναι το επίσημο όνομά του.

Η ατμόσφαιρα ενός ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός ή το αντίστροφο δεν δημιουργείται πριν από την έναρξη του αγώνα, κατά τη διάρκειά του ή ακόμα και μετά το τέλος του. «Γεννιέται» από την στιγμή που γίνεται γνωστή η κλήρωση και η ημερομηνία διεξαγωγής του και μεγαλώνει μέρα με την ημέρα. Όλοι αναζητούν πότε θα γίνει, σε ποια αγωνιστική και σε ποιανού την έδρα. Από εκείνη τη στιγμή τα πάντα μετράνε αντίστροφα για την διεξαγωγή του παιχνιδιού και μόλις αυτό τελειώσει, ο χρόνος μετράει και πάλι ενόψει του παιχνιδιού του δευτέρου γύρου…

Στο σημερινό παιχνίδι η κάθε ομάδα έχει τους στόχους της. Για το γηπεδούχο Παναθηναϊκό ο αγώνας αποτελεί ίσως την τελευταία ευκαιρία να μπει και πάλι στο «κόλπο» της διεκδίκησης του τίτλου, καθώς βρίσκεται 8 βαθμούς πίσω από τους «ερυθρόλευκους», ενώ για τον φιλοξενούμενο Ολυμπιακό είναι μια ευκαιρία να ξεκαθαρίσει από πολύ νωρίς την κατάκτηση και του φετινού τίτλου.

Σίγουρα ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση, όμως ο Παναθηναϊκός άλλαξε πρόσφατα προπονητή και συνεπώς κάνει ένα νέο ξεκίνημα. Ουσιαστικά σε ένα ντέρμπι «αιωνίων» κανένας δεν μπορεί να προδικάσει το αποτέλεσμα και όλοι θέλουν τη νίκη για την οποία θα τα δώσουν όλα μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα