«Πακέτο» 168 ακινήτων περνά στο ΤΑΙΠΕΔ

Το Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο Μαρκοπούλου, το Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο στο Σχοινιά, το Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου, το Ξενία Πλαταμώνα και 137 διαμερίσματα από τα προσφυγικά της Λ. Αλεξάνδρας είναι μερικά από τα συνολικά 168 ακίνητα που μεταβιβάζονται στο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) προκειμένου να αξιοποιηθούν. Η μεταβίβαση γίνεται σύμφωνα

με απόφαση της περασμένης εβδομάδας από την Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων.

Το ΤΑΙΠΕΔ θα αναλάβει την αξιοποίηση των παραμελημένων ολυμπιακών ακινήτων τα οποία βρίσκονται εδώ και δέκα χρόνια σε αχρηστία, όπως είναι το Ιππικό Κέντρο στο Μαρκόπουλο (και το γειτονικό Ολυμπιακό Σκοπευτήριο που πιθανώς θα μεταβιβαστεί σε επόμενο στάδιο), το Κωπηλατοδρόμιο στο Σχοινιά και το Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου.

Στη σχετική λίστα φιγουράρει και το «Ξενία Πλαταμώνα», συνολικής εκτάσεως 7.043 τ.μ., δύο κτίρια του Ταμείου Χρηματοδοτήσεως Δικαστικών Κτιρίων («ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ.») στην Μεσσήνη (έκτασης οικοπέδου 660 τ.μ.) και στο Δήμο Σιντίκης Σερρών (έκτασης οικοπέδου 2.682,50 τ.μ.). Μεταφέρονται, επίσης, περίπου 20 ακίνητα στην Πλάκα. Πωλητήριο μπαίνει και σε οικόπεδο με κτίσμα στην Βορειοδυτική Ουάσιγκτον.

Στο ΤΑΙΠΕΔ μεταφέρονται και 137 διαμερίσματα του Αστικού Προσφυγικού Συνοικισμού της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Το συγκρότημα των προσφυγικών πολυκατοικιών της λεωφόρου Αλεξάνδρας οικοδομήθηκε μεταξύ των ετών 1933 και 1935, με σχέδια των αρχιτεκτόνων Κίμωνος Λάσκαρι και Δημητρίου Κυριακού και στέγασαν ξεριζωμένους της Μικρασιατικής Καταστροφής.

Keywords
Τυχαία Θέματα