“Παγώνει” τον ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση ο Τσίπρας μετά το κυβερνητικό αλαλούμ

Την αναστολή της επιβολής ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση αναμένεται να ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός, στις προγραμματικές του δηλώσεις το απόγευμα, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται οι εφημερίδες «Τα ΝΕΑ» και «Έθνος».

Ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται ότι θα ανακοινώσει την απόφαση για “πάγωμα”, δίνοντας παράλληλα την εντολή στους αρμόδιους υπουργούς να βρουν ισοδύναμα προκειμένου να καλυφθούν τα αντίστοιχα ποσά στον

προϋπολογισμό.

Χθες, επικράτησε αλαλούμ σχετικά με το επίμαχο ζήτημα. Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ), στη συνεδρίασή του, αποφάσισε σε πρώτη φάση να μην εφαρμοστεί το μέτρο μόνο στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία.

Λίγο αργότερα, όμως, εκδόθηκε νεώτερη ανακοίνωση στην οποία δεν υπήρχε καν αναφορά στο ζήτημα του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, η πρώτη ανακοίνωση εστάλη από λάθος και χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η συνεδρίαση.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν, δε, πως παρά το γεγονός ότι στη δεύτερη ανακοίνωση δεν υπάρχει καμία αναφορά στο θέμα του ΦΠΑ το θέμα συζητήθηκε εκτενώς, αλλά εξαιτίας της πολυπλοκότητάς του θα εξεταστεί σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο.

Σκουρλέτης: Προσπαθούμε να μην εφαρμοστεί ο ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση

«Η κυβέρνηση κάνει προσπάθεια να μην εφαρμοστεί ο ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, καθώς το μέτρο δεν θα είναι αποτελεσματικό», δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης.

Ο κ. Σκουρλέτης διευκρίνισε, μιλώντας στα Παραπολιτικά FM, πως δεν ξέρει ποια θα είναι τα ισοδύναμα μέτρα, σημειώνοντας πάντως πως αυτά μπορεί να ξεφεύγουν από τους όρους της δημοσιονομικής πολιτικής

Keywords
Τυχαία Θέματα