Παγκόσμιο ενδιαφέρον για το ελληνικό δημοψήφισμα

Δεκάδες ΜΜΕ από το εξωτερικό καλύπτουν τις εξελίξεις στην Ελλάδα και το ελληνικό δημοψήφισμα με επίκεντρο το Κέντρο Τύπου στο Ζάππειο Μέγαρο, το οποίο επισκέφθηκε σήμερα και ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

Στην χώρα μας βρίσκονται δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ από 44 χώρες, προκειμένου να καλύψουν το δημοψήφισμα

και να μεταφέρουν στην κοινή γνώμη των χωρών τους το αποτέλεσμα αλλά και τις αντιδράσεις, όπως βέβαια και τις εξελίξεις που θα υπάρξουν μετά από το αποτέλεσμά του.

Έως τώρα η ΓΓΕΕ έχει διαπιστεύσει στο Κέντρο Τύπου Ζαππείου 699 εκπροσώπους ΜΜΕ από τους οποίους 325 είναι δημοσιογράφοι, 99 φωτογράφοι, 105 κάμερες και 167 μέλη τηλεοπτικών συνεργείων. Από αυτούς 160 εκπροσωπούν ελληνικά ΜΜΕ, 539 εκπροσωπούν διεθνή ΜΜΕ που είναι 21 διεθνή πρακτορεία, 81 τηλεοπτικοί σταθμοί, 58 εφημερίδες και 17 ραδιόφωνα από όλο τον κόσμο.

Μεταξύ άλλων, στην Αθήνα θα βρεθούν δημοσιογράφοι από Κίνα, ΗΠΑ, Βραζιλία, Ρωσία, Γεωργία, Ελβετία, Καναδά, Λευκορωσία, Ουκρανία, Τουρκία, Μεξικό, Κολομβία, Ιράν, Αίγυπτο. Το Κέντρο Τύπου Ζαππείου, το οποίο θα παραμείνει ανοιχτό έως αύριο, περιλαμβάνει αίθουσες εργασίας 320 θέσεων πλήρως εξοπλισμένες.

Επίσης η ΓΓΕΕ δημιούργησε ειδική ενημερωτική ιστοσελίδα σχετικά με τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος www.referendum2015gov.gr στα ελληνικά και στα αγγλικά, για την πλήρη ενημέρωση των χρηστών.

Keywords
Τυχαία Θέματα