Πάγκαλος, «φαγωμένος» και... αμετανόητος

Με τον... καλό λόγο πάντα στο στόμα ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μοίρασε εκ νέου ευθύνες σε πολιτικούς, κυβερνήσεις, αντιπολίτευση, δημόσιους υπαλλήλους, δημοσιογράφους και όποιον άλλο μπορούσε να θυμηθεί, ενώ δε δίστασε να προσθέσει ότι η περίφημη φράση του είναι λανθασμένη, καθώς «ακόμη και τώρα, μαζί τα τρώμε».

Κυκλοφόρησε από χθες (Δευτέρα) το «περιλάλητο» βιβλίο του Θόδωρου Πάγκαλου που τιτλοφορείται «Μαζί τα φάγαμε» και με μια τέτοια αφορμή ο πρώην βουλευτής αποφάσισε να κάνει μια επάνοδο στην πολιτική σκηνή προκαλώντας ακόμη μια φορά με τον κυκλοθυμικό, εριστικό του χαρακτήρα.

Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ ο κ. Πάγκαλος φρόντισε να εμφανιστεί όσο πιο προκλητικός μπορεί, εμμένοντας στην άποψή του περί συνευθύνης των πολιτών στο φαγοπότι που είχε στηθεί όλα αυτά τα χρόνια στα ταμεία του κράτους και όχι μόνο.

Υποστήριξε ακόμη ότι οι 300 της Βουλής είναι ο ελληνικός λαός και συνεπώς και οι ψηφοφόροι έχουν το ίδιο μερίδιο ευθύνης.

«Το χρέος έχει ρυθμιστεί. Τα 11.5 δεν πάνε στο χρέος, αλλά στα ελλείμματα. Ακόμα μαζί τα τρώμε. Δεν έχουν σταματήσει οι σπατάλες. Έχουμε μια συνευθύνη για αυτά που λέμε, για αυτά που κάνουμε και αυτά που δεν κάνουμε» υποστήριξε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ενώ δε δίστασε να μας προσφέρει άλλη μια βαριά κουβέντα που θα συζητηθεί.

«Πολλοί που κλέβουν λίγο κάνουν μεγαλύτερη ζημιά από λίγους που κλέβουν πολύ. Το αποδεικνύω στο βιβλίο» επισήμανε ο «πολύς» Θεόδωρος Πάγκαλος.

Στο στόχαστρο πάντα και ο ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο κατηγορεί ότι ζητάει περισσότερους διορισμούς και περισσότερα λεφτά, ενώ επέκρινε και τη στάση γενικώς των πολιτικών κομμάτων, τονίζοντας ότι τάζουν πράγματα που δεν μπορούν να υλοποιηθούν, καθώς δεν υπάρχει κανένα περιθώριο διαπραγμάτευσης με τους Ευρωπαίους.

«Στην Ελλάδα για να μιλήσει ο πολιτικός πρέπει να φύγει από την πολιτική. Όλοι όσοι μέχρι τώρα στην Ελλάδα προσπάθησαν να πουν τα πράγματα με το όνομά τους, βγήκαν από την πολιτική ζωή. Απομονώθηκαν» επεσήμανε μεταξύ άλλων ο πολιτικός, ενώ, εμφανίστηκε έντονα επικριτικός και προς το ίδιο του το κόμμα.

Αρχικά τόνισε ότι εάν του ζητηθεί να ξαναγραφτεί ,δεν θα πάει γιατί … βαριέται, ενώ υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι, πλέον, κόμμα εξουσίας παρά μόνο συγκυριακά εξαιτίας της συμμετοχής του στην συγκυβέρνηση.

Το μεγάλο θέμα που ο ίδιος θέτει στο τραπέζι είναι η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς , από εκεί υποστηρίζει ότι απορρέουν όλα τα δεινά της Ελλάδος.

Τέλος, χαρακτήρισε «πολιτικές συμμορίες» τις φοιτητικές παρατάξεις, ενώ στηλίτευσε τις αλλαγές στο νόμο Διαμαντοπούλου ως επιβεβλημένες από «διεφθαρμένες ομάδες καθηγητών και φοιτητών» που εκμεταλλεύονται το άσυλο με όποιον τρόπο θέλουν.

Ωστόσο, τις ερωτήσεις για τις ευθύνες που έχει ένας πολιτικός του δικού του βεληνεκούς και το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ έφτιαξε, ουσιαστικά, το σημερινό κοινωνικό μόρφωμα την περίοδο που ο ίδιος ήταν παρών και σε κεντρικές θέσεις, τις προσπέρασε ο κ. Πάγκαλος με ευκ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πάγκαλος,pagkalos