Π. Σκουρλέτης: Καμία αλλαγή στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης δήλωσε ξεκάθαρα, πως «δε θα υπάρξουν αλλαγές στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, με απόλυτο σεβασμό στην κατάταξη που διαμορφώθηκε από το εκλογικό σώμα».

Παράλληλα, ο κ. Σκουρλέτης διέψευσε δημοσιεύματα, τα οποίο υποστηρίζουν ότι «το παλιό ΠΑΣΟΚ

έχει πάει στον ΣΥΡΙΖΑ», ενώ επισήμανε ότι «επίκειται ανακοίνωση για την πολιτική στήριξη της κας Κατσέλη προς τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς όμως να συμμετέχει στα ψηφοδέλτια του κόμματος».

Εξάλλου, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, την Παρασκευή 1η Ιουνίου θα δοθεί στη δημοσιότητα το συνολικό πρόγραμμα του κόμματος. Σύμφωνα με τον ίδιο, «δεν πρόκειται για ριζικά νέο πρόγραμμα, αλλά για βελτιώσεις που εμβαθύνουν και επικαιροποιούν τα προγραμματικά θέματα, ώστε να εναρμονιστεί με τις ραγδαίες εξελίξεις στην οικονομία».

Υποστήριξε ακόμη ότι «οι αντιπαραθέσεις των τελευταίων ημερών, δεν έγιναν πάνω στο πρόγραμμα που είχε δώσει στη δημοσιότητα τον Απρίλιο ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά γύρω από το παλαιότερο πρόγραμμα», ενώ κατήγγειλε ότι «υπήρξε μεθοδευμένη προσπάθεια να δημιουργηθεί σύγχυση για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ», αναφέροντας ως παράδειγμα, πως «στο πρόγραμμα του Απριλίου δεν υπάρχει καμία αναφορά για 100.000 θέσεις εργασίας ή για 1.300 ευρώ κατώτερο μισθό».

Προσπαθώντας να δώσει μια «ιδέα» για το γενικό πλαίσιο του προγράμματος, τόνισε ότι «είναι ένα πρόγραμμα ανακοπής της πορείας προς την καταστροφή της χώρας, κινείται στη λογική της ακύρωσης των μνημονιακών πολιτικών και της επαναδιαπραγμάτευσης του χρέους, με προοπτική διαγραφής του μεγαλύτερου μέρους του και αναζήτησης ευρωπαϊκής λύσης». Ειδικότερα, το πρόγραμμα χωρίζεται σε τέσσερις ενότητες: Μία για την οικονομία, μία για το κοινωνικό κράτος, μία για την εξωτερική πολιτική και μία για την λειτουργία του πολιτικού συστήματος, τη δημοκρατία, τη διαπλοκή και τη διαφθορά.

Ο κ. Σκουρλέτης καταφέρθηκε εναντίον της Ντόρας Μπακογιάννη για τις δηλώσεις που έκανε, σχετικά με την παρουσία στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ως μάρτυρες στη δίκη της 17 Νοέμβρη. «Η προσπάθεια της κ. Μπακογιάννη να συσχετίσει τον ΣΥΡΙΖΑ με την υπόθεση αυτή, με τρόπο ο οποίος αφήνει να δημιουργηθούν επικίνδυνοι συνειρμοί, συνιστά αήθη πολιτική επίθεση», απάντησε ο κ. Σκουρλέτης και συμπλήρωσε ότι «πριν δέκα χρόνια, όταν έγινε η δίκη, δεν υπήρχε καν ο ΣΥΡΙΖΑ».

Ερωτηθείς τέλος σχετικά με το ντιμπέιτ, δήλωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανοιχτός σε κάθε πρόταση και αποδέχεται οποιαδήποτε συζήτηση χωρίς αποκλεισμούς».

Keywords
Τυχαία Θέματα