Π. Λαφαζάνης: «Δημιουργία 20.000 νέων θέσεων εργασίας φέρνει ο Greek Stream»

Με γρήγορους ρυθμούς γίνεται η διαδικασία προώθησης του έργου του Greek Stream, ανέφερε σε συνέντευξή του στο δίκτυο «Ρωσία 24» ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, μετά την ολοκλήρωση των πρόσφατων συναντήσεών του στη Ρωσία με τον Αλεξάντερ Νόβακ, υπουργό Ενέργειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, τον Σεργκέι Στόρτσακ, αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών της Ρωσικής

Ομοσπονδίας και τον Αλεξέι Μίλερ, επικεφαλής της Gazprom.

Ο κ. Λαφαζάνης επεσήμανε ότι με τον ελληνικό αγωγό «μπαίνει ένας ακόμη σημαντικότατο λιθάρι στην ανάπτυξη των ελληνορωσικών σχέσεων, που είναι τόσο σημαντικές για την Ευρώπη, αλλά ιδιαιτέρως για την περιοχή της ΝΑ Ευρώπης».

Το έργο αυτό, όπως τόνισε ο Έλληνας υπουργός θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία 20 χιλιάδων περίπου νέων θέσεων εργασίας στην Ελλάδα, πράγμα, που θα συμβάλει όχι μόνο στην οικονομική ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών, από τις οποίες θα περάσει ο αγωγός, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας. «Ο αγωγός θα προσφέρει μια εξαιρετικά σημαντική ώθηση στην ελληνική οικονομία, η οποία τώρα περνά δύσκολες στιγμές. Όλα αυτά θα είναι προς όφελος του ελληνικού λαού».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα