«Ωστικό κύμα» από την πτώχευση της έβδομης ναυτιλιακής διεθνώς

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Η κορεάτικη Hanjin Shipping είναι η έβδομη μεγαλύτερη ναυτιλιακή εταιρεία σε παγκόσμιο επίπεδο , καθώς μεταφέρει 100 εκατομμύρια τόνους εμπορευμάτων ετησίως ενώ ο στόλος της συμπεριλαμβάνει 200 πλοία. Ενώ ταυτόχρονα κατέχει 230 εμπορικά σημεία σε 60 χώρες.

Ακριβώς για αυτό η γνωστοποίηση της επικείμενης πτώχευσής της, καθώς η εταιρεία προσέφυγε στον πτωχευτικό νόμο ώστε να προστατευθεί

από τους πιστωτές της, δημιουργεί έλλογα σημαντικούς κραδασμούς όχι μόνο στον κλάδο της ναυτιλίας αλλά γενικότερα στο διεθνές οικονομικό πλέγμα.

Σύμφωνα με ειδήσεις που έρχονται από διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, 93 πλοία της Hanjin βρίσκονται ακινητοποιημένα σε 51 λιμάνια 26 χωρών του κόσμου, σε μια περίοδο αιχμής για το παγκόσμιο εμπόριο δεδομένου ότι οι αγορές προετοιμάζονται για γιορτές όπως είναι τα Χριστούγεννα και η Μέρα των Ευχαριστιών.

Συνέπειες υπάρχουν και για την ελληνική ναυτιλία καθώς όπως έχει γνωστοποιηθεί τουλάχιστον δύο Έλληνεςς εφοπλιστές επηρεάζονται άμεσα από την εν λόγω εξέλιξη καθώς έχουν ναυλώσει πλοία στην Hanjin Shipping.

Το άρθρο «Ωστικό κύμα» από την πτώχευση της έβδομης ναυτιλιακής διεθνώς εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα