Ως το 2013 η ανάπλαση της πλατείας Θεάτρου

Σε “κρυμμένο κήπο” θα μετατραπεί η πλατεία Θεάτρου πίσω από το δημαρχείο της Αθήνας, καθώς η ‘Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων και Αναπλάσεις(Ε.Α.Χ.Α.)’ δρομολογεί την ανάπλαση της πλατείας στην υποβαθμισμένη περιοχή.

Μετά την έγκριση της προμελέτης από το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αθηναίων, το έργο παίρνει το δρόμο της υλοποίησης, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στο 2013. Για την ανάπλαση της περιοχής της πλατείας Θεάτρου θα υλοποιηθεί η βραβευμένη με το πρώτο βραβείο

πρόταση, που κατατέθηκε στον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό της Ε.Α.Χ.Α. Η πρόταση που προκρίθηκε και θα υλοποιηθεί είναι αυτή των Ματθαίου Παπαβασιλείου και Βαλεντίνας Καρβουντζή, που αντιμετωπίζει την πλατεία Θεάτρου ως “κρυμμένο κήπο”.

Σύμφωνα με την πρότασή τους η πλατεία Θεάτρου, που εκτείνεται σε έναν χώρο εμβαδού μόλις 1,5 στρέμματος, θα λειτουργήσει ως μικρός “κρυμμένος κήπος”, στρωμένος με πατημένο χώμα, φυτεμένος και στις τρεις διαστάσεις του και εναρμονισμένος με την ιστορία της περιοχής Η χρηματοδότηση του έργου και της οριστικής μελέτης θα γίνει από την Περιφέρεια Αττικής, μέσω του Ε.Σ.Π.Α.

Keywords
Τυχαία Θέματα