Εξιχνιάστηκε υπόθεση απαγωγής οικογένειας Ρώσων στη Χαλκιδική

Εξιχνιάστηκε ύστερα από έρευνα της αστυνομίας, υπόθεση απαγωγής τριμελούς οικογένειας Ρώσων, 51, 43 και 17 ετών, που έγινε στις 27 Ιουλίου, στη Νέα Σκιώνη Χαλκιδικής, με σκοπό την καταβολή λύτρων.

Οι δράστες συγκεκριμένα, ζητούσαν από την οικογένεια να τους καταβληθούν 5.000.000 ευρώ για την απελευθέρωσή τους.

Συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Ρωσίας 37 και 41 ετών και ένας υπήκοος Καζακστάν 35 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, αρπαγή και ληστεία κατά

συναυτουργία.

Αρχικά, ο 41χρονος δράστης αφού παρέλαβε από το αεροδρόμιο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» της Θεσσαλονίκης με ένα Ι.Χ. Επιβατηγό τον 51χρονο υπήκοο Ρωσίας, προκειμένου να τον μεταφέρει σε ξενοδοχείο στα Νέα Μουδανιά, τελικά τον μετέφερε σε σπίτι σε οικισμό στη Νέα Σκιώνη Χαλκιδικής, όπου του πρόσφερε καφέ και νερό στο οποίο είχε υπνωτικό και στη συνέχεια με ένεση τον κοίμισε.

Ακολούθως απογευματινές ώρες της ίδιας ημέρας, ο 41χρονος έπεισε διαδοχικά την 43χρονη σύζυγο και τον 17χρονο υιό του 51χρονου να τον ακολουθήσουν και τους μετέφερε από το ξενοδοχείο στο προαναφερόμενο σπίτι, που βρισκόταν ήδη ο 51χρονος όπου τους πρόσφερε χυμό στο οποίο είχε υπνωτικό.

Την επόμενη ημέρα ο ανωτέρω δράστης ζήτησε από τον 51χρονο να του καταβάλει το χρηματικό ποσό των 5.000.000 ευρώ ως λύτρα για να τους απελευθερώσει, ενώ ήδη τους είχαν αφαιρέσει το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ, τρία κινητά τηλέφωνα και πιστωτικές κάρτες εξαναγκάζοντας τον 51χρονο να του φανερώσει τον κωδικό pin για μία από αυτές.

Στη συνέχεια, οι απαχθέντες εκμεταλλευόμενοι την απουσία του 41χρονου δράστη και την απροσεξία 35χρονου, που τους επιτηρούσε, κατάφεραν να ελευθερωθούν και να ενημερώσουν τις Αστυνομικές Αρχές.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα