Οριστικοποιείται το σχέδιο νόμου για τους πλειστηριασμούς

Εβδομάδα κατά την οποία θα οριστικοποιηθεί το σχέδιο νόμου για τους πλειστηριασμούς θα είναι αυτή που μπαίνει αύριο, καθώς το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θα προσπαθήσει να κάμψει τις αρνήσεις που υπάρχουν από την πλευρά της τρόικας, η οποία επιμένει στην πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών.

Οι συμβιβαστικές λύσεις που προτείνονται από πλευράς του κυβερνητικού επιτελείου θα καλύπτουν όπως λέγεται το 90% των στεγαστικών δανείων και θα «θωρακίζουν» τους πραγματικά ευρισκόμενους σε οικονομικό αδιέξοδο.
Στόχος είναι η διάταξη για τους πλειστηριασμούς να περάσει από τη Βουλή

μαζί με το νομοσχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο ακινήτων, κλείνοντας έτσι ταυτόχρονα δύο καίρια θέματα της διαπραγμάτευσης με την τρόικα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του «ΤτΚ», το οικονομικό επιτελείο προτείνει τον εξορθολογισμό των ορίων προστασίας της πρώτης κατοικίας, στην περιοχή πλησίον των 150.000 – 200.000 ευρώ (μια μέση τιμή των 180.000 ευρώ θεωρείται ρεαλιστική προσέγγιση). Στα πιθανά σενάρια υπάρχει η υιοθέτηση ελάχιστου ορίου 150.000 ευρώ με προσαυξήσεις (+50% ή +75%) ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση του οφειλέτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα