Όριο έντασης στις συσκευές αναπαραγωγής ήχου

Εάν τεθεί ένα όριο ασφαλείας για τα επίπεδα έντασης ήχου, σε όλες τις νέες συσκευές αναπαραγωγής μουσικής, τότε αυτό (το όριο) θα το αγνοούσε περίπου το 40% των νέων.

Όπως αναφέρει η οργάνωση Action on Hearing Loss, όλες οι προσωπικές συσκευές αναπαραγωγής μουσικής και τα κινητά τηλέφωνα που θα πωλούνται στην ΕΕ από αυτόν τον μήνα, οφείλουν να έχουν ένα όριο έντασης της τάξης των 85 ντεσιμπέλ (dB), αλλά κάθε χρήστης θα μπορεί να το αυξήσει σε 100 dB. Σε κάθε περίπτωση, τα νέα όρια ασφαλείας

που θέτει η ΕΕ είναι σημαντικά, επειδή όλο και περισσότεροι νέοι ακούνε μουσική με αυτόν τον τρόπο.

Όπως υποστηρίζει η οργάνωση, η υπερβολική έκθεση σε δυνατή μουσική μπορεί να προκαλέσει βούισμα ή εμβοές στα αυτιά (η εμβοή είναι ένας ιατρικός όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει έναν ήχο ή βούισμα που οι άνθρωποι μπορούν να ακούσουν μόνιμα σε ένα αυτί, στα δύο αυτιά ή στο κεφάλι). Οι εμβοές προκαλούνται συνήθως από την έκθεση σε δυνατή μουσική και μπορεί να συνοδεύονται από απώλεια ακοής.

Μια έρευνα σε περισσότερα από 1.500 άτομα, ηλικίας 16-34 δείχνει πως το 79% των νέων δεν γνωρίζουν για τα νέα όρια που θα τεθούν σε ισχύ αυτόν τον μήνα. Παρά το γεγονός ότι το 70% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι θα λάβουν μέτρα για να προστατεύσουν τον εαυτό τους από εμβοές, σχεδόν το 40% είπαν ότι θα παρακάμψουν τη νέα προεπιλεγμένη ρύθμιση για συσκευές μουσικής τους.

Πληροφορίες από: BBC

Keywords
Τυχαία Θέματα