Ώριμο τέκνο της οργής ο Μελισσανίδης

"Alea jacta est" και για να μην σας μπερδεύει... "ο κύβος ερρίφθη" από τον "τίγρη" που δεν θα χρειαστεί να διαβεί τη γέφυρα του Ρουβίκωνα για να κατακτήσει την Ένωση. Το νέο γήπεδο της Ένωσης στη Νέα Φιλαδέλφεια, στα πρότυπα, όπως τουλάχιστον ακούγεται, εκείνου της Γιουβέντους, αποτελεί την γέφυρα για την επιστροφή του πρώην ιδιοκτήτη της ΠΑΕ αλλά και τον χώρο αναγέννησης της ΑΕΚ.

Ενδεχομένως και την κολυμβήθρα του Σιλωάμ για όσους λεηλάτησαν, χρεωκόπησαν και έριξαν την ΠΑΕ στα "τάρταρα" της ποδοσφαιρικής ανυπαρξίας. Για όλους εκείνους που απαξίωσαν σε τέτοιο βαθμό την ομάδα που ακόμα και ο ταπεινωτικός, στα όρια του διασυρμού και της ξεφτίλας, υποβιβασμός στην Γ´ εθνική κατηγορία να αντιμετωπίζεται ως λύτρωση.

Ο δρόμος της σωτηρίας περνάει, υποχρεωτικά, από την έρημο της Γ´ εθνικής. Πως καταντήσαμε, Νικόλα, συνοδοιπόρε στις λεωφόρους των επιτυχιών αλλά και στα στενοσόκακα της απογοήτευσης και της οργής τις βραδιές που τα μαύρα κοράκια με τα γαμψά τα νύχια ξέσχιζαν τις σάρκες της ομάδας. "Επαίτες" της ιστορίας για ελάχιστα ψίχουλα δόξας. Με την ελπίδα οτι πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά μας θάναι. Ότι δεν θα ισχύσει το "ακαρτέρει κι ακαρτέρει η ζωή μας χάθηκε, τα παιδιά γινήκαν γέροι κι η χαρά μαράθηκε ... " για να μην ξεχνάμε και τον Λευτέρη Παπαδόπουλο τον εκφραστή της Αεκτζίδικης ψυχής.

Χαμένοι τα τελευταία χρόνια στη ... μετάφραση με τον Μιχάλη, τον Ντάνιελ, τον Μάκη, τον Ντέμη και τους επιγόνους του, τους ενεργούς και ανενεργούς, ξεχάσαμε την τελευταία φορά που με την κούπα του πρωταθλητή στα χέρια κάναμε το γύρο του θριάμβου.

Με το σχέδιο της κοινωνικοποίησης να παραπέμπεται στις ... ελληνικές καλένδες η λαϊκή κυριαρχία και τα μοντέλα αλά ... Μπάρτσα μπορούν να περιμένουν περιφερόμενα ως μύχιοι πόθοι στα πέριξ. Αυτό που προέχει αυτήν την ώρα είναι η ανέγερση της ... Αγιά Σοφιάς.

Αδιαφορώντας ή αγνοώντας τη περίφημη ρήση του Κάρολου οτι "η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα" ο Δημήτρης Μελισσανίδης, επαναφέρει την πρόταση του 2005 για ανέγερση του νέου γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια ακολουθώντας τους ίδιους δρόμους, με τη σιγουριά οτι αυτή τη φορά δεν θα υποστεί τις συνέπειες της κωλοτούμπας οργανωμένων και μη οπαδών και παραγόντων. Οτι δεν θα κοιμηθεί με την προεδρία της ερασιτεχνικής αγκαλιά και θα ξυπνήσει με την προδοσία συντροφιά.

Ο "τίγρης" έχει λάβει τα μέτρα του. Δεν διεκδικεί ο ίδιος την προεδρία και κυρίως δεν εξαρτά την ανέγερση του νέου γηπέδου απο το αποτέλεσμα των εκλογών.

Άνθρωποι του, με πρώτο και καλύτερο τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, τον ΑΕΚΤΖΗ, που πολεμήθηκε όσο κανένας απο κυκλώματα που εδώ και χρόνια ζούσαν ( υποθέτω οτι δεν ζουν πλέον) παρασιτικά και λυμαίνονταν την ΠΑΕ, να ηγείται της προσπάθειας για τη σωτηρία της ομάδας, έχουν αναλάβει την δύσκολη αποστολή αφού εξυγιάνουν και αποκαταστήσουν το όνομα της ομάδας να την οδηγήσουν και πάλι στην κορυφή.

Εχουν τη γνώση οι φύλακες; Ανεπιφύλακτα, γνωρίζοντας πρόσωπα και καταστάσεις θα έλεγα, ναι. Χωρίς προϋποθέσεις και αιρέσεις. Οι "ανθρώποι του προέδρου" είδαν, έπαθαν κι έμαθαν. Κυρίως, όμως, απέδειξαν οτι είναι αξιοπρεπείς, ανιδιοτελείς και ικανοί να ηγηθούν της προσπάθειας για την αναγέννηση της Ένωσης.

Η ομάδα τράβηξε την ανηφόρα με σημαίες, πανώ, καπνογόνα και χιλιάδες οπαδούς στο πλευρό της. Ασθμαίνοντας την ακολουθούσαν εκόντες - άκοντες και παρόντες - απόντες Ανδρέας Δημητρέλος και σια, εκ του μακρόθεν παρακολουθούσαν οι Παπάς, Νοτιάς και λοιποί ενεργοί και ανενεργοί μέτοχοι την καταστροφική πορεία της ομάδας ελπίζοντας σ´ ένα θαύμα.

Στη γωνία περίμεναν Βιντιάδης και Χάρις, ρώσικα κεφάλαια αμφιβόλου προέλευσης, επενδυτές ανάλογης ποιότητας και κυρίως καθαρότητας, ψιλοκουρεμένοι, ενδεχομένως , αλλά ποιός ασχολείται οι θεωρίες έχουν ισοπεδωθεί απο την περί τυφλότητας ανάγκη για να σωθεί η χώρα και ο καπιταλισμός, "ηλίθιε", που λέει και ο Νίκος Μπογιόπουλος.

"Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα, προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα" έγραφε ο Κώστας Βάρναλης το '65 χωρίς, υποθέτω, να μπορεί να φανταστεί ότι οι "μοιραίοι" του θα συμπεριελάμβαναν και τον κόσμο της Ένωσης.

Με δεδομένο ότι το τελευταίο θαύμα με την ... θεοκρατική του όρου ερμηνεία σημειώθηκε την περίοδο που ο χρόνος απέκτησε θετικό πρόσιμο, η έλευση του "τίγρη" θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως "θαύμα" αν απουσίαζε το στοιχείο της νομοτέλειας.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης δεν είναι το "θαύμα". Παραφράζοντας ελαφρώς το μεγάλο μας Κώστα Βάρναλη επιτρέψτε μου να υποστηρίξω οτι ο "τίγρης" " ... δεν είναι σπορά της τύχης, ο πλαστουργός της νιας ζωής. Είναι τέκνο της ανάγκης και ώριμο τέκνο της οργής ...".

Ο πρώην και εντός ολίγου νύν και, ενδεχομένως, αεί ιδιοκτήτης της ΠΑΕ δέν επανακάμπτει με το κρύο πιάτο της εκδίκησης στις αποσκευές του. Οπως τουλάχιστον, υποστηρίζουν κύκλοι ... εφαπτόμενοι ο "τίγρης" επιστρέφει στην παλιά του γειτονιά με διαθέσεις ... φιλικές κι έτοιμος να συνεργαστεί με όλες τις υγειώς σκεπτόμενες δυνάμεις.

Εξαιρούνται τα πάσης φύσεως λαμόγια και οι ... κωλοτούμπες. Μην μου ζητάτε διευθύνσεις και ονόματα. Τα λαμόγια και ο "κωλοτούμπες" το γνωρίζουν οπότε υποθέτω οτι θα την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια αποφεύγοντας να εκτεθούν για μια ακόμα φορά.

Στο χέρι του Μελισσανίδη είναι να απομονώσει όλους εκείνους που ανεμίζοντας το λάβαρο της αεκοφροσύνης, με την ανοχή πανίσχυρων μετόχων, λεηλάτησαν την ΠΑΕ ΑΕΚ.

Υποθέτω, οτι θα κάνει κάνει κάτι τέτοιο. Και υποθέτω γιατί, σε αντίθεση με οτι συνέβαινε στο παρελθόν που ... οι δρόμοι της Νίκαιας δεν συναντούσαν τις λεωφόρους του Μανχάταν, παρ´ όλη τη προσπάθεια που κατέβαλα τους τελευταίους δυο μήνες δεν κατάφερα να επικοινωνήσω με τον πανίσχυρο οικονομικό παράγοντα της χώρας .

Προσπάθησα αρκετές φορές αλλά το μόνο που πέτυχα ήταν να προστεθώ στη λίστα με τα αθώα θύματα εθισμού της γλυκύτατης φωνής της γραμματέως του κ. Μελισσανίδη που κάθε φορά μου απαντούσε. "Κύριε Παναγιωτόπουλε, θα ενημερώσουμε τον κύριο Μελισσανίδη και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας". Εσταζε μέλι το στοματάκι της.

Δυστυχώς για μένα και πολύ περισσότερο για σας που είστε αποδέκτες των σχολίων μου, όσο επικοινώνησαν μαζί σας άλλο τόσο επικοινώνησαν και μαζί μου. Δικαιολογώ τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Γιατί ποιός είμαι εγώ που έχω την απαίτηση να επικοινωνήσει μαζί του ένας απο τους κορυφαίους οικονομικούς παράγοντες του τόπου; Αποδέχομαι με στωϊκότητα το γεγονός οτι είμαι ο κύριος ... κανένας.

Γι αυτό και αποφάσισα να μην ξαναενοχλήσω τις γραμματείς του κυρίου Μελισσανίδη. Να υποθέτω κάποια πράγματα επικαλούμενος ανύπαρκτους κύκλους, στενούς και εφαπτόμενους, φιλικούς και επαγγελματικούς, με την ελπίδα και την ευχή, ότι η ίδια η ζωή, η άπονη, ( άπονη ζωή μας πέταξες στου δρόμου την άκρη, μας αδίκησες ...) θα σταθεί αρωγός της προσπάθειας μου και δεν θα με εκθέσει.

Οι πληροφορίες που συλλέγω και μεταφέρω είναι ... ιμιτασιόν. Απο δεύτερο χέρι. Ελεγχόμενες με αποτέλεσμα να ελλοχεύει ο κίνδυνος του ... σπασμένου τηλεφώνου. Γι αυτό απ´ όσα διαβάζετε να πιστεύετε τα μισά και απ' όσα ακούτε να μην πιστεύετε τίποτα.

πηγή: Μιλτιάδης Παναγιωτόπουλος (pamesports.gr)

Keywords
Τυχαία Θέματα