ΟΡΕΝ DAY στο Εθνικό Ωδείο

Το Εθνικό Ωδείο άνοιξε τις πόρτες του και φέτος καλωσορίζοντας στους χώρους του μικρούς και μεγάλους φίλους της μουσικής στο OPENDAY (ανοιχτή ημέρα) που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου στο κεντρικό του κτίριο επί της Μάγερ 18 (Πλ. Βάθη).

Η ανοιχτή ημέρα για το κοινό ξεκίνησε από τις 10 το πρωί και συνεχίστηκε έως τις 10 το βράδυ. Οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν στους χώρους του και ενημερώθηκαν γύρω από τις μουσικές σπουδές και δράσεις (έως τις 2 μ.μ.). Επίσης από τις 7 έως τις 10 το βράδυ όσοι βρέθηκαν στο κεντρικό Εθνικό Ωδείο, απήλαυσαν

ένα ενδιαφέρον καλλιτεχνικό πρόγραμμα με κλασική, τζαζ και παραδοσιακή μουσική.

Οι ενδιαφερόμενοι έζησαν μια ημέρα στο Εθνικό Ωδείο και έγιναν κοινωνοί της πλούσιας μουσικής παράδοσης και εμπειρίας σε ένα από τα πιο παλαιά αλλά και σύγχρονα μουσικά ιδρύματα του τόπου μας. Συμμετέχαν στο καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα του OPENDAY γνωστοί καλλιτέχνες και παιδαγωγοί όπως οι: Περικλής Κούκος, Βίκυ Βούρτση, Λουντμίλα Λιμόροβα, Άννα Μαρία Καρκανιά, Σπύρος Κλάψης, Βαγγέλης Μπουντούνης, Μαρίνα Κισλίτσινα, Βασίλης Βασιλάτος κ.ά.

Την ημέρα αυτή ξεκίνησαν οι ακροάσεις για δωρεάν συμμετοχή σε δύο Χορωδίες του Εθνικού Ωδείου: την Παιδική Χορωδία υπό τη διεύθυνση -διδασκαλία της Ελπίδας Παουλίνο στις 11 το πρωί και τη Χορωδία του Εθνικού Ωδείου στη 1 το μεσημέρι με την καθηγήτρια ΜονωδίαςΆννα- Μαρία Καρκανιά.

Στο OPENDAY του Εθνικού Ωδείου οι γονείς ενημερώθηκαν για το ρόλο που παίζει η μουσική αγωγή στα παιδιά από την προνηπιακή ηλικία. Γνώρισαν τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Εθνικού Ωδείου μέσα από συναντήσεις με τους καθηγητές. Παιδιά και ενήλικες παρακολούθησαν ζωντανά τα διάφορα είδη μουσικής (κλασική, σύγχρονη, παραδοσιακή) και γνώρισαν τα μουσικά όργανα στις τάξεις των καθηγητών. Επίσης για τις δυνατότητες που προσφέρει η καλλιτεχνική ζωή του Εθνικού Ωδείου.

Πληροφορίες: τηλ. 210 5233175

hhtp://www.facebook.com/Ethniko.Odeio.Athens

Keywords
Τυχαία Θέματα