ΟΟΣΑ: «Οι οικονομικές ανισότητες θα διευρυνθούν»

Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) ανέφερε πως η Κίνα θα ξεπεράσει τις ΗΠΑ για να γίνει η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο. Όπως προβλέπει ο ΟΟΣΑ, η Κίνα θα κατακτήσει την οικονομική κορυφή ως το τέλος του 2016.

Παράλληλα, ανέφερε πως το παγκόσμιο ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά 3% το χρόνο για τα επόμενα 50 χρόνια αλλά θα υπάρξουν μεγάλες διαφοροποιήσεις μεταξύ των χωρών και των περιφερειών.

Μέχρι το 2025, το συνολικό ΑΕΠ της Κίνας και της Ινδίας θα είναι μεγαλύτερο από αυτό της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ιαπωνίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, των ΗΠΑ και του Καναδά μαζί.

Πρόκειται για μία «μεγάλη αλλαγή στην ισορροπία της οικονομικής δύναμης που πρόκειται να δούμε στο μέλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος του οργανισμού.

Σε κάθε περίπτωση, οι ανισότητες στις κοινωνίες θα διευρυνθούν, ακόμα κι αν οι άνθρωποι στις φτωχότερες χώρες δουν το εισόδημά τους να υπερβαίνει το τετραπλάσιο έως το 2060, με εκείνους στην Κίνα και την Ινδία να δουν επτά φορές αύξηση, σε σχέση με σήμερα. Μέχρι το 2060, ο ΟΟΣΑ αναφέρει πως το βιοτικό επίπεδο στις αναδυόμενες χώρες θα εξακολουθεί να βρίσκεται σε ποσοστό 25%-60% του επιπέδου που απολαμβάνουν όσοι ζουν στις ΗΠΑ.   

Πληροφορίες από: Telegraph

Keywords
Τυχαία Θέματα