Όμορφη και παράξενη πατρίδα

Η Ελλάδα είναι μια χώρα ακριβή. Είναι όμως πολύ φθηνή σε πάρα πολλούς τομείς. Η Ελλάδα δεν παράγει ακριβά προϊόντα, ούτε προσφέρει ακριβές υπηρεσίες. Η Ελλάδα ακριβαίνει δραματικά μόλις στο κόστος παραγωγής του ιδιωτικού τομέα προστεθεί το κόστος του κράτους. Η βαριά παράλογη και ανυπόφορη φορολογία επιβάλλεται για συντηρηθεί αυτό το μεγάλο, αντιδραστικό, αντιπαραγωγικό και αντιαναπτυξιακό

κράτος. Ένα Κράτος, που είναι ο μοναδικός πραγματικός εχθρός του πολίτη και υπάρχει για να προστατεύει τον εαυτό του και την γραφειοκρατία του, όχι για να εξυπηρετεί.

Η Παγκόσμια Τράπεζα εξηγεί ότι το 50% του ελλείμματος ανταγωνιστικότητας στην Ελλάδα οφείλεται -αποκλειστικά- στους αργούς ρυθμούς απόδοσης δικαιοσύνης. Μιας δικαιοσύνης, που κουβαλά όλες τις παθογένειες του ελληνικού κράτους. Μιας δικαιοσύνης, που αποτελεί έναν από τους βασικότερους ανασταλτικούς παράγοντες για την επίτευξη υψηλών ρυθμών οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης.

 Η Ελλάδα έχει μια αναποτελεσματική δημόσια διοίκηση και ένα αναποτελεσματικό δικαστικό σύστημα, στο οποίο συσσωρεύεται τεράστιος όγκος αρμοδιοτήτων γραφειοκρατικής φύσης. Το ελληνικό κράτος αποτελεί ένα κυκεώνα υπηρεσιών και οργανισμών, που δύσκολα συντονίζονται μεταξύ τους, ώστε να επιτελέσουν τον αναπτυξιακό ρόλο που έχει ανάγκη η χώρα.

Η χώρα σήμερα δεν έχει ανάγκη από απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Επείγουσα ανάγκη είναι οι πωλήσεις δημοσίων οργανισμών, η μεταβίβασή τους σε ιδιωτική διαχείριση, έτσι ώστε να μην επιβαρύνουν πλέον τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά να προσθέτουν δημόσια έσοδα από φόρους. Ακόμη και σήμερα μετά από όλα όσα έχουν συμβεί, η πλειοψηφία των υπουργών της κυβέρνησης εμφανίζεται απρόθυμη να υλοποιήσει τις απαραίτητες τομές στο κράτος και την απελευθέρωση της οικονομίας από τον γραφειοκρατικό εναγκαλισμό.

Το αποτέλεσμα είναι ορατό σε όλους. Η ελληνική οικονομία, όσο δεν απαλλάσσεται από το κράτος της, είναι καταδικασμένη να οδηγείται σε πιο βαθιά ύφεση, χωρίς μάλιστα διέξοδο σωτηρίας από τα συσσωρευόμενα προβλήματα. Ακόμη και σήμερα κάτω από τη δαμόκλειο σπάθη της χρεοκοπίας και τις ασφυκτικές πιέσεις της τρόικας και των δανειστών μας, υπάρχουν υπουργοί -και είναι δυστυχώς η πλειοψηφία- που συνεχίζουν να αντιστέκονται στον εκσυγχρονισμό των δομών του Κράτους, πιστεύοντας ότι έτσι προστατεύουν τα συμφέροντα της χώρας και των πολιτών…

 

Keywords
Τυχαία Θέματα